Чому росіяни будь-якою ціною хочуть захопити Часів Яр: експерт дав вичерпну відповідь

Події

Бажання російських окупантів захопити Часів Яр відрізняються від планів, які вони будували щодо Бахмута та Авдіївки. Часів Яр – дійсно важливе місто.

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, наступ на Бахмут для російських окупантів був важливий з погляду репутації. Це пов’язано з тим, що РФ втратила території на Харківщині та Херсонщині.

“Крім того, треба було й Пригожину довести професійність ПВК “Вагнер”. Авдіївка також була винятково пропагандистським елементом напередодні виборчої кампанії – мовляв, “СВО” йде за планом. Щодо Часового Яру – це дійсно важливе місто”, – наголосив Олександр Коваленко.

Він пояснив, що Часів Яр розташований на найбільшій висоті в цьому регіоні. Російським окупантам важливо його захопити, щоб рухатися далі – вглиб Донецької області.

“Бойові дії від росіян мають сенс як у тактичному, так і в стратегічному значенні. Але є момент – це села, які розташовані неподалік Часового Яру: Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка. Допоки вони не зможуть отримати контроль над цими селами, вони не зможуть реалізувати повноцінні наступальні дії – наступати з півночі, півдня та сходу на місто, щоб його охопити та розпочати міські бої в самому Часовому Яру”, – розповів Коваленко.

Він також додав, що завдяки висотам ЗСУ мають козир у рукаві у вигляді артилерії. Але нестача боєприпасів може нівелювати цю перевагу.

“Якщо наша артилерія матиме достатню кількість боєкомплекту, то ми зможемо зупиняти ці всі штурмові дії окупантів. Я нагадаю, що Авдіївка впала через те, що у нас був гострий дефіцит в артилерії. І якщо така ж ситуація буде з Часовим Яром, скажімо так, друга половина 2024 року – це буде каталізація наступу на місто, і в разі нестачі боєприпасів ситуація буде екстремально загрозливою”, – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що окупаційні війська наступають на Часів Яр Донецької області. Окупанти отримали наказ від Путіна про захоплення Часового Яру до 9 травня.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *