Вертольоти і не тільки: що могло бути на аеродромі у Джанкої, де лунали вибухи

Війна

На території анексованого Кримського півострова в ніч проти 17 квітня пролунала серія потужних вибухів. “Спекотно” було, зокрема, у Джанкої, після чого моніторингові канали зафіксували шість вогнищ на російському військовому аеродромі та поряд з ним.

Детальніше про запальну ніч у Криму розповів політтехнолог Борис Тизенгаузен у коментарі “24 Каналу”.

За його словами, особливість цього військового аеродрому в тому, що там є не лише вертольоти, а й злітно-посадкова смуга для російських “Сушок” і транспортних бортів. Тобто він використовувався як місце для постачання, а потім – для подальшого транспортування різного озброєння на Південний напрямок фронту.

“На момент удару на цьому аеродромі могли перебувати до 50 одиниць вертольотів, зокрема повітряні судна ФСБ. Судячи з супутникових знімків, не виключено, що влучили у склад аеродрому. Про це свідчить детонація боєприпасів”, – зауважив Тизенгаузен.

Один “приліт” південніше злітно-посадкової смуги стався на майданчик, де росіяни зберігали свою ППО. Ще один “приліт” був у місце, де розташований майданчик обслуговування транспорту. Можливо, влучили в паливні резервуари.

Z–патріоти пишуть, що російська ППО нібито збила всі повітряні цілі. Однак люди вже не вірять у ці байки, адже значна частина населення на власні очі бачила “прильоти”. Зараз тих, хто зафіксував вибухи, ловлять по всьому місту.

“Дорогу на село Переможне перекрили, адже саме неподалік неї – більша частина “прильотів”. Якщо їхати нею, то буде чудово видно, куди влучило та що горіло”, – додав політтехнолог.

До того ж російські телеграм-канали пишуть, що начебто Україна здійснила гібридну атаку ракетами ATACMS і Storm Shadow.

“Виявляється, у нас усе це є”, – іронічно мовив Тизенгаузен.

Нагадаємо, місцеві у Джанкої кажуть, що Україна поцілила просто в розташування “смаколиків” – місця базування російських вертольотів і, цілком можливо, ракет “Циркон”. Кілька годин поспіль на летовищі щось детонує, вогнище ж видно навіть із супутника. Чим били по Криму, як на це реагують росіяни, що досі так “смачно” вибухає у Джанкої та чому в Росії кілька аеропортів раптово запровадили обмеження на польоти – читайте в матеріалі ТСН.ua.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *