Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря

Другі страви

Страви з грибами можна їсти всім — веганам, під час посту, кожного дня просто тому, що це смачно. А котлети з печериць, які мають нейтральний смак, ще й можна урізноманітнити різними спеціями за власними уподобаннями. Тому чому б не приготувати грибні котлети! Пропонуємо смачний рецепт грибних котлет від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти для приготування котлет

  • печериці — 500 г,

  • цибулина — одна середнього розміру,

  • морква — одна середнього розміру,

  • олія — 5 ст.л.,

  • сіль — пів чайної ложки,

  • часник — 2 зубчики,

  • сухарі — 100 г

Приготування грибних котлет

  • Помийте печериці та розріжте начетверо.
  • Цибулину та морквину очистьте та наріжте середніми кубиками, зубчики часнику подрібніть.
  • Посмажте гриби 5 хвилин на пательні з 2 ст.л. олії, на середньому вогні. Додайте до грибів цибулю й моркву та смажте разом іще 3-4 хвилини. Посоліть гриби з цибулею та дайте суміші трішки охолонути.
  • Перебийте блендером суміш до консистенції однорідного фаршу.
  • Додайте 70 г панірувальних сухарів та подрібнений часник. Перемішайте суміш і дайте їй постояти 15 хвилин.
  • Сформуйте котлети, обваляйте їх з усіх боків у 30 г панірувальних сухарів.
  • Посмажте котлети на розігрітій пательні на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *