Страви з грибами можна їсти всім — веганам, під час посту, кожного дня просто тому, що це смачно. А котлети з печериць, які мають нейтральний смак, ще й можна урізноманітнити різними спеціями за власними уподобаннями. Тому чому б не приготувати грибні котлети! Пропонуємо смачний рецепт грибних котлет від Євгена Клопотенка.
Інгредієнти для приготування котлет
-
печериці — 500 г,
-
цибулина — одна середнього розміру,
-
морква — одна середнього розміру,
-
олія — 5 ст.л.,
-
сіль — пів чайної ложки,
-
часник — 2 зубчики,
-
сухарі — 100 г
Приготування грибних котлет
- Помийте печериці та розріжте начетверо.
- Цибулину та морквину очистьте та наріжте середніми кубиками, зубчики часнику подрібніть.
- Посмажте гриби 5 хвилин на пательні з 2 ст.л. олії, на середньому вогні. Додайте до грибів цибулю й моркву та смажте разом іще 3-4 хвилини. Посоліть гриби з цибулею та дайте суміші трішки охолонути.
- Перебийте блендером суміш до консистенції однорідного фаршу.
- Додайте 70 г панірувальних сухарів та подрібнений часник. Перемішайте суміш і дайте їй постояти 15 хвилин.
- Сформуйте котлети, обваляйте їх з усіх боків у 30 г панірувальних сухарів.
- Посмажте котлети на розігрітій пательні на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
Читайте також:
- Дуже швидке дріжджове тісто для випікання та смаження пиріжків: як його приготувати
- “Білі тюльпани” — смачна закуска, яка готується дуже швидко