У Вінниці жінка намагалася втопити в річці маленького сина: що відомо (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

Жінка намагалася втопити в річці восьмирічного сина. Шокувальна історія сталася у Вінниці. Свідки бачили, як мати несподівано штовхнула свого сина-школяра у воду, потім сама стрибнула та почала його топити. Дитину врятував випадковий пішохід – курсант університету внутрішніх спра, 17 річний Артем Макаров. Що з хлопчиком і де його мати, йдеться у сюжеті ТСН.

Жінка ховається від камери і не хоче спілкуватися з журналістами. Вінничанку, яку підозрюють у замаху на вбивство свого восьмирічного сина, ми побачили на подвір’ї міського суду.

“До поліції надійшло повідомлення, що жінка штовхнула в річку неповнолітнього сина, скочила за ним сама і почала занурювати його під воду”, – про це розповіла речниця поліції Вінниччини Заріна Маєвська.

Надзвичайна подія сталася в середмісті Вінниці на центральній набережній. Як жінка штовхає хлопчика у воду, на власні очі побачив 17 річний юнак.

“Почув крики, через ці зарослі я ще нічого не бачив, далі вийшов, і тут я стрибнув через паркан, там роздягнувся і пірнув у воду”, – розповідає хлопець.

Артем Макаров, курсант Харківського університету внутрішніх справ, того дня гуляв набережною. Згадує – за 10 метрів від берега побачив, як у воді борсається хлопчик, а жінка намагається занурити його з головою у воду. Юнак, не вагаючись, пірнув у воду.

“Підбіг і почав роздягатися, то він уже був повністю занурений під воду і не видав ніяких звуків. Вона сама хотіла втопитися, і його заразом”, – каже курсант Артем Макаров.

Витягнувши дитину, Артем викликав швидку та поліцію.

Вже на березі хлопчик запитав у мами, навіщо вона його хотіла втопити, але мати почала проявляти агресію. Тоді син почав тікати.

Восьмирічного Святослава забрали до лікарні, у нього, кажуть медики, переохолодження і стрес. На камеру ані вони, ані соціальні служби нічого не коментують. Відомо лише: родина благополучна, на обліку не перебуває. В родині є ще старший 12-річний син, кажуть у поліції.

“Хлопчика було госпіталізовано з повним переохолодженням, а його 40-річну матір затримано. Наразі їй повідомлено про підозру в замаху на вбивство”, – каже речниця поліції Вінниччини Заріна Маєвська.

Із зали суду жінку одразу повезли на обстеження до психоневрологічної лікарні. Медики мають визначити її осудність.

З неофіційних джерел ТСН стало відомо, що жінка вже лікувалася через проблеми з психікою. Її чоловіка в судовій залі не було, його коментарів ми не отримали. Втім, відомо, що надалі саме він доглядатиме постраждалого Святослава та його старшого брата.

Натомість 17-річного курсанта, який врятував хлопчика, в харківському виші хочуть представити до нагороди – вже відправили клопотання до МВС.

“Можливо, він уже головний вчинок у своєму житті зробив, незважаючи, що він навчається на першому курсі. Обставини, як-от сімейні драми, слідство розбирається. Він жодної секунди не роздумував і врятував дитину, пишаємося цим хлопцем”, – наголосив ректор Харківського університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко.

Курсант Артем Макаров скромно зауважив, що кожна людина вчинила б на його місці так само.

“Я розумію, що врятував життя хлопчикові, але кожна людина, яка себе поважає, зробила б так само. І не тільки тому, що я курсант чи майбутній правоохоронець, кожна людина з морального боку повинна зробити так само”, – каже Артем.

Постраждалий Святослав наразі залишається в лікарні. У дитини – переохолодження та сильний стрес. Якщо його матір визнають осудною, їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше до Мережі потрапило відео, як няня-пенсіонерка била та штовхала маленьку дівчинку на очах у пасажирів автобуса. Дії жінки дуже обурили користувачів Мережі. Люди вимагали притягнути няню-пенсіонерку до кримінальної відповідальності.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *