Росіяни атакують Донеччину: воїни ЗСУ розповіли про унікальний дрон і його “найжирнішу” ціль

Ексклюзив ТСН

Аеророзвідники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади керують великими дронами, які ще називають “крилами”. Вони здатні бачити, що відбувається в тилу окупантів, та коригувати роботу далекобійної артилерії, зокрема HIMARS.

Про це йдеться у сюжеті спеціальної кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

Як “Фурія” знищує російську техніку

Пілот показує ворожу реактивну установку, яка зачаїлася достатньо далеко від лінії фронту. Він каже – було виявлено “Град”, який працює по українських позиціях. Поряд – скупчення машин.

Військові показують, як український дрон залетів достатньо глибоко в тил окупантів. Саме ці, зняті “Фурією” кадри, дали зрозуміти, що росіяни готують черговий штурм. Вже зранку кілька одиниць ворожої техніки рушили на нашу піхоту. І згоріли в полях біля Новомихайлівки.

Окупанти намагаються проломити в Новомихайлівці нашу оборону і за пів року миколаївські десантники спалили там понад 300 одиниць ворожої техніки. Багато бронемашин стали металобрухтом ще до підʼїзду на наші позиції, бо їх побачила “Фурія” та очі цих бійців.

“На схід від Новомихайлівки. Ця вся техніка. Ворожі позиції. Там вони ведуть постійне переміщення. Ці всі дороги. Там вони збираються на штурми і нарощують свої резерви”, – каже “Білий”, аеророзвідник 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

Яку “найжирнішу” ціль знищили захисники України

Найжирнішою ціллю для цих пілотів був склад паливно-мастильних матеріалів ворога. Аеророзвідники корегували тоді HIMARS, який надовго створив дефіцит пального для танків росіян і трохи сповільнив наступ.

“Випустили одну ракету. Горіло дуже гарно”, – каже “Колібрі”, аеророзвідник 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. 

Щоб запустити “Фурію”, спочатку треба перевірити напрям вітру. Далі – дочекатися, поки запрацює якомога більше супутників. І сильно потягнути за резинку.

24-річний боєць “Люк” ішов 150 км, щоб служити миколаївським десантником

“Фурія” здіймається в небо. Її запускав боєць на псевдо “Люк”. Йому всього 24, а він уже шість років у війську. Каже, так хотів у миколаївські десантники, що добу йшов пішки з рідного села, щоб підписати контракт.

– Йшов пішки, йшов, йшов. Раз у магазин тільки заходив і всьо. Не спав, ішов просто.

– А вночі?

– Теж ішов з фонариком. У моєму воєнкоматі мене не призивали і сказали іти в інший воєнккомат.

– А чого пішки?

– Був коронавірус, не ходили автобуси.

“Люк” здолав 150 кілометрів. Йшов без упину. Не їв, щоб спати не хотілося. Тепер жартує, що своєю прогулянкою і склав іспит на фізичну витривалість. Дотепер жодного дня не пошкодував про свій вибір. А ще його завдання – упіймати дрон, коли той приземляється.

Під час розмови з ТСН бійці в небі побачили ворожий дрон-розвідник. Після цього потрібно змінювати позиції.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Вони бачать навіть тил окупанта! “Крила” ЗСУ коригують роботу HIMARS!

Нагадаємо, у Зеленського підтвердили, що Україна отримає ракети ATACMS великої дальності.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *