Як знищення російського Ту22М3 вплинуло на використання ворожої авіації з півдня – ПС

Війна

Після збиття ворожого Ту22-М3 в акваторії Чорного моря зменшилася кількість використання стратегічної авіації РФ.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш розповів в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Ворог уже давно воює на всю свою потужність. Єдине, що залишилося в його арсеналі – це використання ядерної зброї. Ворог використовує всі наявні види ракет і носії для них, стратегічну й тактичну авіацію. Використовується гіперзвукова зброя “Циркон”, “Кинджал”. Куди вже більше – складно сказати. Наразі контингент, який присутній на території України, доволі серйозний. Тобто на більше росіянам уже важко спромогтися”, – сказав Євлаш.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, після знищення російського Ту22М3 в акваторії Чорного моря росіяни стали менше використовувати свою стратегічну авіацію.

“Звісно, у ворога ще є різні носії. І не можна сказати, що він відмовиться від продовження ракетних ударів по нашій інфраструктурі. Однак їм потрібно 10 разів переосмислити свої дії, перш ніж відправляти черговий літак в акваторію Чорного та Азовського морів. Окрім того, була доволі успішна робота зі знищення радіолокаційних станцій, які наводили удари по нашій країні. Тому протягом останнього часу використання авіації з півдня України дещо зменшилося”, – сказав Євлаш.

Знищення російського Ту-22МЗ 19 квітня: що відомо

В ніч проти 19 квітня Збройні сили Російської Федерації завдали комбінованого удару по Україні. Ворог атакував ракетами та БпЛА типу “Shahed”. Вже зранку стало відомо, що зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил разом з ГУР МОУ вперше знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Цей борт є носієм крилатих ракет типу Х-22, якими ворог атакує мирні українські міста.

ГУР і Повітряні сили ЗСУ повідомили, що ліквідація відбулася під час виконання літаком бойового завдання. Інший ворожий літак, який прямував за ним, був змушений розвернутися.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *