Погодьтеся, часу на приготування їжі не завжди вистачає, а інколи ще й бракує ідей, що приготувати швидко та смачно.
ТСН.ua зібрав для вас підбірку смачних і швидких страв у духовці.
Запечені курячі крильця з травами
Інгредієнти:
- курячі крильця без кінчиків – 1 кг;
- олія оливкова – 3 ст. л.;
- сік половини лимона;
- кілька порізаних гілочок чебрецю, петрушки або іншої зелені.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Обваляйте крильця в суміші солі, перцю, оливкової олії та лимонного соку (трохи залиште). Викладіть крильця на деко так, щоб між ними було достатньо місця, і покладіть до духовки.
2. Готуйте 15 хвилин, потім переверніть і запікайте ще 10-15 хвилин. Посипте крильця нарізаними травами й цибулею, збризніть лимонним соком і подавайте. За бажанням можна додатково приготувати гарнір з картоплі або рису.
Запечені човники з кабачків
Інгредієнти:
- кабачок – 2 шт.;
- філе куряче – 250 г;
- перець болгарський – 1 шт.;
- помідор – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- 1 цибулина;
- оливки чорні – ½ банки;
- твердий сир – 100 г;
- олія оливкова – 1 ст. л.;
- кетчуп;
- сіль, перець.
Приготування:
- Куряче філе нарізати кубиками та обсмажити на олії.
- Кабачки розрізати вздовж навпіл та очистити від насіння. Змастити кетчупом.
- Оливки розрізати на половинки. Помідор, болгарський перець, моркву й цибулю нарізати кубиками. Змішати овочі, додати обсмажене куряче філе та приправити за смаком.
- Отриману начинку викласти в човники з кабачків. Перекласти на змащене олією деко і запікати 30 хв за температури 200 градусів. За 5 хв до готовності посипати тертим сиром.
Курячі котлети
Інгредієнти:
- масло вершкове – ~100 г;
- кріп;
- часник – 1 невелика головка;
- курячий фарш – ~800 г;
- цибуля – 2 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- батон – окраєць;
- сіль, перець, паприка;
- борошно або панірувальні сухарі для смаження котлет.
Приготування:
- До фаршу додаємо цибулю, часник, картоплю, батон (замочений у воді), сіль, перець, паприку.
- Вимішуємо та гарно вибиваємо фарш.
- Мʼяке масло і дрібно нарізаний кріп перемішуємо до однорідності.
- Викладаємо на харчову плівку та формуємо ковбаску, кладемо до морозилки.
- Підморожене масло нарізаємо на шматочки і кладемо всередину фаршу, формуємо котлетку та обвалюємо в борошні.
- Смажимо на середньому вогні до золотавості.
- Викладаємо на деко чи форму і запікаємо 15 хв за температури 180 градусів.
Пиріг з листкового тіста з куркою, сиром і шпинатом
Інгредієнти:
- тісто листкове (дріжджове) – стандартна пачка;
- філе куряче – дві великі грудки;
- приправа для курки (за смаком);
- сир твердий – 200 г;
- шпинат – пачка ~100 г;
- жовток яєчний (для змащування) – 2 шт.;
- насіння кунжуту за бажанням.
Приготування:
- Тісто розморожуємо за кімнатної температури (приблизно годину).
- Курку нарізаємо на дрібні шматки, обсмажуємо на пательні разом з приправою, рвемо на волокна.
- Тісто розкачуємо (не дуже тонко). Формуємо пласт з урахуванням того, що половина буде заповнена начинкою, а іншою половиною накриватимемо.
- Розкладаємо на тісто курку, далі тремо на тертці сир, зверху розкладаємо шпинат (краї тіста залишаємо без начинки, будемо їх защипувати).
- Накриваємо пиріг, щільно скріплюємо між собою краї. Робимо надрізи.
- Збиваємо два жовтки і щіточкою змащуємо пиріг для румʼяної скоринки. Посипаємо кунжутом.
- До нагрітої до 170 градусів духової шафи кладемо пиріг на ~25 хвилин.
- Пиріг готовий! Смачного!
Грибні боли
Інгредієнти:
- печериці – 16 шт.;
- фарш курячий – 400-500 г;
- моцарела;
- борошно;
- яйце – 2 шт.;
- сухарі панірувальні;
- сіль, перець, улюблені спеції.
Приготування:
- Робимо фарш, солимо, додаємо улюблені спеції. У печериць відриваємо ніжки (не викидаємо, їх можна смачно посмажити з цибулею).
- В шапочки кладемо шматочки моцарели, накриваємо фаршем і формуємо кульки. Обвалюємо в борошні, потім у збитих яйцях і далі – в панірувальних сухарях.
- Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хв.
Раніше ми писали, як приготувати вівсяно-картопляні котлети.
Читайте також: