“Арсенал” без Зінченка ледь не втратив перемогу над “Тоттенгемом” у дербі Північного Лондона (відео)

Спорт

“Арсенал” українця Олександра Зінченка на виїзді обіграв “Тоттенгем” у центральному матчі 35-го туру англійської Прем'єр-ліги (АПЛ) – 2:3.

У першому таймі команда Мікеля Артети тричі вразила ворота принципового суперника. На 15-й хвилині півзахисник “шпор” П'єр-Еміль Гейб'єрг головою забив у власні ворота після навісу Мартіна Едегора з кутового.

На 22-й хвилині господарі могли зрівнювати рахунок, але гол Мікі ван де Вена було скасовано через офсайд після перегляду відеоповтору (VAR).

На 27-й хвилині “гармаші” відзначилися вдруге. Букайо Сака отримав діагональ від Кая Гаверца, змістився в центр та точно пробив у дальній кут.

На 38-й хвилині “Арсенал” забив третій м'яч. Гаверц з кількох метрів розстріляв ворота ударом головою після подачі Деклана Райса з кутового.

У другому таймі підопічні Ангелоса Постекоглу майже змогли оформити камбек. На 64-й хвилині голкіпер “канонірів” Давид Рая помилився з передачею від власних воріт і захисник “шпор” Крістіан Ромеро моментально покарав його за це, відправивши м'яч до сітки.

На 87-й хвилині “Тоттенгем” впритул наблизився до “Арсенала” в рахунку. Райс замість м'яча вдарив ногою суперника у своєму штрафному – арбітр передивився епізод на VAR і призначив пенальті. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Сон Хин Мін.

Наприкінці гри “шпори” великими силами атакували в надії забити третій гол та уникнути поразки, але “Арсенал” стримав натиск та здобув важливі три очки.

Зазначимо, що Зінченко увесь матч провів на лавці для запасних.

Огляд матчу “Тоттенгем” – “Арсенал”

Завдяки цій перемозі “Арсенал” (80 очок) збільшив свій відрив від “Манчестер Сіті” на вершині турнірної таблиці АПЛ до чотирьох балів, але команда Хосепа Гвардіоли зіграла на два матчі менше. “Тоттенгем” (60 пунктів) залишився на п'ятій позиції та продовжує боротися з “Астон Віллою” за потрапляння до Ліги чемпіонів на наступний сезон.

У наступному турі АПЛ команда Артети 4 травня прийме “Борнмут” українського захисника Іллі Забарного, а “шпори” 2 травня на виїзді проведуть перенесений матч 26-го туру чемпіонату Англії проти “Челсі” українського вінгера Михайла Мудрика.

Читайте також:

Камбек і два скасовані голи: “Челсі” з Мудриком зіграв у бойову нічию проти “Астон Вілли” (відео)

Шанси на титул тануть: “Ліверпуль” у результативному матчі не зумів обіграти “Вест Гем” (відео)

Дубль і два асисти Мессі дозволили “Інтеру” Маямі розгромом закріпитися на вершині МЛС (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *