Проженете землерийок з городу раз і назавжди: гуманний та ефективний метод

Різне

Землерийки – зовсім невеликі гризуни, які можуть стати справжньою проблемою городу чи саду. Вони риють довгі тунелі та нори для життя, спричиняючи значні пошкодження рослин, що може навіть стати причиною загибелі всього урожаю. Однак не варто вбивати цих тварин, адже існують гуманні способи, які допомагають позбутися землерийок раз і назавжди.

Який вигляд мають землерийки та де вона живуть

Землерийки (або Soricidae) – дрібні ссавці, які живуть переважно під землею. Їх можна назвати по-справжньому працьовитими тваринками. Вони допомагають розкласти у ґрунті органічний матеріал, покращуючи структуру землі. Однак через їхню діяльність також страждають рослини. Землерийки копають багато нірок і тунелів, пошкоджуючи кореневу систему та спричинюючи обвали землі.

Як позбутися землерийок ефективно та гуманно

Необов'язково використовувати шкідливі отрути, щоб позбутися землерийок. Цих гризунів можна відлякати і гуманнішими способами, захистивши від них свій сад і город.

Зокрема, ці ссавці є дуже чутливими до шуму та запахів. А тому одним з найефективніших методів прогнати їх зі своєї ділянки є використання запахів шкідників. Киньте до нір чи тунелів землерийок котячі або собачі екскременти. Інстинктивно вони боятимуться хижаків. Підійде також і коров'ячий гній, тухлі яйця чи гнила риба. Такі запахи дуже не сподобаються шкідникам. Проте варто пам'ятати, що вони також можуть бути неприємними і для вас. Тому останній метод треба використовувати з обережністю.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *