Які кольори штор не підходять для спальної кімнати: заважатимуть висипатися

Різне

Лікарі вже давно говорять про те, що для комфортного сну та гарного відпочинку потрібно створити у спальній кімнаті правильну атмосферу. Виявляється, що навіть неправильно підібраний колір штор може значно скоротити час сну та зробити його більш поверховим.

Як підібрати кольори штор до спальні, розповіли експерти в галузі дизайну та інтер'єру. Вони поділилися відтінками, яких завжди варто уникати. До речі, це правило стосується не лише кольору штор, але й інших предметів у спальній кімнаті.

Помаранчевий

Це надто насичений і життєрадісний колір, який бадьорить людину. Саме тому йому не місце в тому приміщенні, де потрібно відпочивати і спати. Помаранчеві штори збуджуватимуть нервову систему, чим значно погіршать якість сну.

Червоний

Приблизно так само, як з помаранчевим, ідуть справи і з цим відтінком. Під час відходу до сну виникатиме найбільше проблем. Річ у тім, що червоний колір є достатньо агресивним, а тому його присутність в інтер'єрі стимулює роботу головного мозку. Вам буде дуже складно одразу заснути, що може привести до погіршення самопочуття.

Чорний

Важко знайти найменш ідеальний колір для штор для спальної кімнати. Хоча вони дійсно можуть блокувати сонячне світло, що може розцінюватися як позитивний момент, проте наш мозок сприймає чорний колір в інтер'єрі як сигнал тривоги, а тому йому буде важче заспокоїтися і заснути.

Фіолетовий

Цей відтінок фахівці взагалі вважають достатньо складним для сприйняття саме в інтер'єрі. А особливо вразливі натури дійсно можуть зіткнутися з проблемами засинання. Якщо так триватиме довгий час, виникне стрес та інші неприємності.

Жовтий

Колір загалом непоганий, але він надто позитивний та яскравий, а тому не підходить для нічного відпочинку. Через цей відтінок виникає зайва бадьорість, яка не дозволить розслабитися після важкого дня і швидко заснути.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *