Звинуватили в залицянні до 11-класниці: на Житомирщині педагог убив колишнього учня і поранив іншого 

Ексклюзив ТСН

На Житомирщині вчитель ліцею вбив 17-річного хлопця, а його двоюрідного брата поранив. Юнаки були однокласниками і раніше навчалися у цього педагога. За даними слідства, хлопці поїхали до педагога в село на розбірки, бо той нібито залицяється до одинадцятикласниці. Він же заявив, що захищався від нападу і тому взявся за ножа.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анни Махно.

Що відомо про інцидент на Житомирщині

В селі Луковець біля місцевого магазину стоять квіти. Саме тут загинув 17-річний хлопець, його 18-річний брат зазнав тяжких поранень.

Це сталося через розбірки хлопців з їхнім колишнім вчителем. Пані Лариса згадує, що викликала поліції і швидку, коли побачила закривавлених юнаків.

Директор ліцею добре знає всіх трьох. 23-річний вчитель фізкультури Сергій Васильович – колишній учень цієї ж школи. Викладає тут уже 2 роки і без жодних зауважень.

“З боку батьків чи учнів жодних сигналів, скажімо, навіть найменших про те, що він якийсь неадекватний чи він себе нетактовно веде з учнями. Нічого не було абсолютно”, – каже директор ліцею Вадим Новицький.

Хлопці нібито прийшли на “розбірки” до вчителя

17-річний Ярослав і 18-річний Віталій – двоюрідні брати, цей ліцей закінчили торік, вчилися в одному класі. Сергій Васильович викладав і у них. Мати пораненого Любов згадує – раніше хлопці дружили з педагогом.

Розгортатися конфлікт, кажуть у поліції, почав ще вдень. Вчитель розповів слідчим, що юнаки зателефонували йому з погрозами через ученицю їхнього ліцею. Закидали педагогові залицяння до неї. Але сама дівчина це спростовує.

“Жодних натяків на якісь там стосунки в тому, в чому звинувачували його хлопці, не було, це з її слів”, – каже речниця Нацполіції Житомирщини Вікторія Дубовик.

“Я мав розмову з матір'ю цієї учениці, вона категорично заперечує про будь-яку причетність своєї дитини до цієї справи”, – каже директор ліцею Вадим Новицький.

Що кажуть батьки підозрюваного

Мати вчителя Алла згадує, що того дня вона поралася на городі. Каже, не може й досі отямитися. Її чоловік, пан Василь, – із загіпсованою рукою.

Чоловік тримається за серце, згадуючи те, що трапилося. Розповів ТСН, що юнаки напали на нього з сином.

“Спочатку на Сергія, потім на мене”, – каже батько підозрюваного Василь.

Мати пораненого хлопця заперечує цю версію

Натомість у матері пораненого юнака – своя версія. Каже, брати святкували 18-річчя, визнає, що пили алкоголь. Але стверджує – саме вчитель покликав їх додому, де й стався конфлікт.

Про те, що сталося, почула від сина, який їй зателефонував після поранення.

Вчителеві загрожує довічне позбавлення волі

Наразі медики стабілізували стан пораненого хлопця, спілкуватися про подію він не хоче. Вчителя затримала поліція.

“Він показав ніж, почав одразу надавати всі пояснення з його слів, він таким чином захищався”, – каже речниця Нацполіції Житомирщини Вікторія Дубовик.

Усе це ще мають дослідити слідчі. Водночас чоловіка помістили під варту. Йому загрожує довічне ув'язнення. Пораненого хлопця перевели з реанімації до хірургії, його двоюрідного брата вже поховали.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 1 травня 2024 року | Повний випуск новин

Раніше повідомлялося, що в Києві 16-річний юнак порізав ножем 18-річну дівчину та побив її друга.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *