Росіяни будують новий аеродром поближче до кордону з Україною: експерт повідомив причину

за кордоном

Росіяни розпочали будівництво нового аеродрому в Бєлгородській області за 75 км від українського кордону, щоб не лише атакувати Україну.

Про це “24 Каналу” сказав військовий оглядач з Ізраїлю Давид Шарп.

Він пояснив, що 75 км – дуже близька відстань до кордону. Однак, за словами фахівця, росіяни розуміють, що HIMARS, найімовірніше через заборону США, не зможуть застосовуватися ЗСУ, а реактивним системам “Смерч” та “Вільха” вони зможуть протистояти.

“Росіяни потребують посадкової смуги для літаків транспортної чи штурмової авіації, щоб вони були ближче до цієї ділянки. Теоретично може плануватися й захоплення української території в глибину, і вони виходять з того, що аеродром буде далі від кордону”, – сказав Шарп.

Однак він додав, що українські можливості з часом зростуть, зокрема і власного виробництва, тому цей аеродром стане однією з пріоритетних цілей України.

Нагадаємо, інший авійаційний фахівець зазначив, що в Бєлгородській області росіяни мають влаштувати логістичний центр для забезпечення своєї армії, оснащений злітною смугою. Таким чином Росія намагається захистити свою авіацію, розмістивши її далі від фронту, але місце, обране для будівництва нового аеродрому, однаково розташоване в зоні досяжності для українських далекобійних ракет.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *