Чи фіксують російські наступальні угруповання в Криму: військовий пояснив наміри окупантів

Війна

В тимчасово окупованому Криму наразі не фіксується жодних ознак формування наступальних угруповань або раптових змін у стані, розташуванні або чисельності ворожої армії.

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

За його словами, поки що зарано робити висновки щодо можливого посилення окупантами цього напрямку. Коли ми бачили в Мережі відео, як росіяни перекидають танки та бронетехніку до Криму кілька тижнів тому, це могло відбуватися в межах ротації.

“Кожен підрозділ, відповідно, прибуває і відбуває зі своєю технікою. Наразі ознак формування наступальних угруповань або різких змін у стані, положенні та кількості сил нашого ворога не спостерігається. Так, рух є постійно. Але робити висновки щодо того, що вони якось посилюють саме цей напрямок, поки напевно зарано”, — наголосив Плетенчук.

Крім того, він додав, що окупанти використовують тимчасово захоплені території для того, щоб обстрілювати неокуповану частину України.

Нагадаємо, що росіяни заявили, що в ніч проти 30 квітня по окупованому Криму був завданий ракетний удар із застосуванням ATACMS.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *