Новий наступ РФ: чи встигла Україна побудувати міцні оборонні рубежі

Події

На тлі наступу РФ у Донецькій області та загрози для північних областей, а також Харкова, Україна взялася до будівництва оборонних укріплень.

Чи встигла Україна побудувати міцні оборонні рубежі, в ефірі “1+1” розповів військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він звернув увагу на іншу проблему, ніж сама побудова фортифікаційних споруд.

“Оборонні рубежі є. Питання в тому, що оборонні рубежі потрібно прикривати від ударів російської авіації, з чим є проблеми, на жаль, тому що не вистачає засобів. Відповідно по цих оборонних рубежах прилітають КАБи, і життєздатність не всіх цих оборонних рубежів тривала, на жаль”, – каже експерт.

Мусієнко звернув увагу, що Сили оборони вже відступили з низки ділянок на Авдіївському напрямку.

“Треба розуміти, що ділянки в районі Очеретиного, тут зараз є певні висоти, чому Росія наступала, далі це все, далі це яри. І відповідно там оборонятися доволі складно, тому що відкриті ділянки місцевості. Звичайно, це для Росії так само ускладнює завдання наступати по відкритій ділянці, їх видно, їх уражають дрони. Але водночас складнощі в тому, що відкрита місцевість доволі таки помітна і тому вживаються заходи для того, щоб дублювати, там є ціла мережа комбінацій того, як зараз створюються ці оборонні рубежі”, – підсумував аналітик.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів, що у росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *