Росія активізувала удари балістикою по Одесі: що кажуть у ЗСУ

за кордоном

Протягом цього тижня російські війська активніше завдають ударів по Одесі балістичними ракетами. Це не є свідченням того, що ворог змінив тактику. Росіяни використовують доступні їм інструменти.

Про це під час телемарафону повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, таку саму тактику армія РФ застосовувала в Миколаєві та Херсоні. Оскільки ворог має обмежену кількість систем, то в середньому запускає до трьох ракет.

“Морська складова ускладнена у використанні російськими окупантами на південному напрямку. Тому вони вдаються до використання інших систем озброєння. Це ті ж самі системи “Іскандер”, “Бал”, “Бастіон”, – наголосив він.

Плетенчук підтвердив і те, що окупанти раніше також застосовували балістичні ракети з касетною бойовою частиною – як по Одесі, втім, і по інших локаціях – не настільки людних.

“Росіяни застосовували подібні боєприпаси й раніше, просто на менш доступних локаціях. Цей випадок винятковий тим, що це сталося в людній локації, це публічне місце. Відповідно, всім абсолютно зрозуміло, що жодних військових об’єктів там і близько навіть не було. Новизна тут лише в тому, по якій саме території було завдано удару”, – наголошує представник ЗСУ.

Нагадаємо, 29 квітня окупанти завдали удару по Одесі балістичною ракетою “Іскандер” з касетним боєзарядом. Росіяни вдарили по набережній міста, свідомо намагаючись убити якнайбільше людей, переконаний генпрокурор Андрій Костін.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *