У Генштабі пояснили, кому необов’язково йти до ТЦК

Події

Громадянам віком від 18 до 60 років, які виключені з військового обліку (про що зазначено у відповідних державних реєстрах та їхніх військових квитках), не потрібно приходити до ТЦК для оновлення інформації.

Про це представник Генштабу ЗСУ полковник Юрій Глущенко повідомив у інтерв'ю NV.

Однак, представник Генштабу наголосив, що під час дії правового режиму воєнного стану і мобілізації кожен чоловік повинен мати з собою військово-обліковий документ із відповідними відмітками. Якщо у документі відсутня відмітка про виключення з військового обліку, до громадянина можуть виникнути питання з боку працівників ТЦК для уточнення його статусу.

У разі, якщо людина була виключена з військового обліку, але не має відповідного запису у військово-обліковому документі, їй необхідно звернутися до ТЦК для отримання цього запису. Полковник Глущенко підтвердив, що кожен громадянин зобов'язаний мати з собою ці документи.

Нагадаємо, полковник Юрій Глущенко також розповів що в Україні хочу запровадити новий документ єдиного зразка. Наразі опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов'язаного, резервіста, призовника, за єдиною формою.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *