Замах на Буданова: в СБУ перехопили розмову співробітника ФСБ з виконавцем теракту (відео)

Війна

В СБУ опублікували уривок розмови співробітника ФСБ Росії Дмитра Перліна з виконавцем, який мав убити очільника ГУР Міноборони України Кирила Буданова.

Про це йдеться у відеоролику від СБУ.

За інформацією української спецслужби, ліквідацію Буданова ворог планував провести перед Великоднем.

План був такий: спочатку завербований агент мав стежити за переміщенням особи під охороною та передавати ворогу інформацію. Далі планувалося завдати ракетного удару по будинку, де мав перебувати посадовець. А після цього – атакувати дроном людей, які залишилися б на місці ураження. Потім росіяни планували удар ще однією ракетою, зокрема задля знищення слідів застосування дрона.

Перехоплена розмова Перліна з виконавцем теракту:

– Ухвалено рішення про завдання подвійного удару. Але спочатку ми зробимо удар великими “птахами”, а потім твоїм маленьким “птахом”, щоб, здійснюючи візуальний контроль, ти міг побачити, хто буде метушитися, і допоміг, скажімо так, до кінця довести справу. За реалізацію поставленого завдання – від п'ятдесяти буде.

– Від 50 чого? Тисяч?

– Доларів.

50 тисяч доларів, правильно?

– Так, так, так.

– Від 50?

– 50 у мене точно буде, а все, що вище – вже писатиму рапорт. Як отримаю, так і видам. Сьогодні до 19 години ти маєш виставитися на одну конкретну точку, я тобі дам її, і здійснювати візуальний контроль за приїздом гостей.

– Це безпечна точка?

– Так, так, так. Там уже здійснювалося і спостереження та інші заходи. Точка якраз безпечна. А об'єкт – це дві машини. Одна – машина охорони, а друга… Я тобі дам точку спостереження, почув це?

– Так, так, почув.

– Ти з цієї точки спостерігатимеш за будинком.

– Це велика відстань?

– Там метрів 100 максимум, може менше, може, 50 метрів. Невелика відстань, маленька. Побачиш, там усе видно. Ти маєш побачити дві машини – одна машина начальника, друга, скажімо так, супроводу. Перша машина – це попередньо буде якийсь броньований джип. Він заїде туди у двір за ворота. Друга машина – машина охорони – зупиниться поряд з будинком. Ти, як тільки це побачив, сьогодні ти будеш там з 19 до 22, мусиш одразу повідомити мені про це в есемесці, з того номера телефону, який ми з тобою зробили.

– Далі?

– Далі ти кажеш нам і уй*буєш до місця, де в тебе буде лежати “птах”, і де в тебе буде стартова позиція для твого удару. Ти з великою ймовірністю почуєш гучний вибух.

– Я встигну відійти?

– У тебе буде щонайменше 20-30 хвилин.

– Зрозумів, зрозумів, зрозумів.

– Ти відходиш, чуєш “бабах”, заводиш “птаха” (дрон – ред.), летиш туди, бачиш людей, вони там розбирають, щось там ворушаться, в машину кудись рухаються, і додатково ще завдаєш удару. Ти зрозумів?

– Так, а додатково завдаю удару по конкретній цілі чи просто?

– По скупченнях людей. Після цього ми тебе, твої сліди того, що було завдано удару дроном, прикриваємо другим ударом – ракети. Тобто у нас виходить такий “сендвіч” – ракета, “птах”, ракета.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: На Зеленського, Малюка і Буданова готували замах! СБУ затримала двох полковників УДО!

Нагадаємо, СБУ викрила мережу агентів п’ятої служби ФСБ Росії, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського, голови Служби безпеки Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *