В Києві пенсіонерка вдяглася у радянську форму та прийшла до парку: як її покарали

Київ

В Києві пенсіонерка вдяглася у радянську форму з забороненою свастикою тоталітарного радянського режиму та намагалася пройти до Парку Слави. Правоохоронці звернулися до громадянки, щоб вона зняла заборонені символи, проте їхні слова вона проігнорувала.

Про це пише “Уніан”.

Як зазначається, пенсіонерка, яка вдяглася у радянську форму з зображеними на ній, зокрема, червоною зіркою із серпом і молотом, стверджувала, що вона – представниця “Всеукраїнської спілки радянських офіцерів”.

Водночас поліцейські, які чергували в парку, звернулися до жінки з проханням зняти радянську символіку. Проте та проігнорувала законні вимоги правоохоронців, наголошуючи, що її “організація є легальною”. Вже згодом поліцейські склали на порушницю адміністративний протокол.

“У базі “Миротворця” є досьє на Галину Савченко. В ньому зазначено, що жінка народилася 1949-го або 1950 року, тобто не має жодного стосунку до ветеранів війни з нацизмом, і проживає в Києві. “Миротворець” стверджує, що жінка брала участь в “антидержавних акціях” і займалася “антиукраїнською пропагандою”. Зокрема, вона закликала підконтрольних Росії бойовиків угруповання “ДНР” до “звільнення” всієї України”, – пише видання.

Додамо, така спілка, яку представляє жінка, дійсно існує. За даними порталу You Control, станом на зараз вона продовжує функціонувати як громадська організація.

Нагадаємо, що російські хакери зламали телеканал “Інтер” і запустили трансляцію параду в Москві.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *