Можливі аварійні відключення світла для населення: чи діятимуть графіки для всіх областей

Події

Через значний дефіт, який виник на тлі постійних російських атак, діятимуть графіки обмеження потужності для промисловості, а також можливі аварійні відключення світла для побутових споживачів.

Про це повідомляє “Укренерго”.

“В енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, наявний значний дефіцит електроенергії. Причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки. Вдень обсяг дефіциту електроенергії зменшується завдяки активній роботі електростанцій на ВДЕ. В інші години нестача електроенергії є значною”, – наголосили в енергетичній компанії.

Зазначається, що для уникнення відключень побутових споживачів диспетчерський центр “Укренерго” застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту, серед яких – імпорт та аварійна допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів.

“Сьогодні ввечері, від 18:00 до 24:00, діятимуть графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Але якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень, яке торкнеться й побутових споживачів. БУДЬ ЛАСКА, СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ОЩАДЛИВО, ОСОБЛИВО ВІД 18:00 ДО 24:00″, – закликали в “Укренерго”.

Як повідомляли раніше, Україні знову загрожують блекаути через російські масовані атаки по енергосистемі.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *