У Києві знищили одну з найкрасивіших лавок Європи: що сталося

Ексклюзив ТСН

На Пейзажній алеї у Києві вандали зруйнували оригінальну лавочку “Руки”, яка була тут встановлена ще у травні 2011 року.

Не помітити руки, які “ростуть” з асфальту та тримають дерев’яну лавицю було складно, бо вона розташована посеред пішохідної доріжки. Оригінальна лавка навіть потрапила до рейтингу найкращих арт-лавочок Європи.

На жаль, це не вберегло її від вандалів. Вони вирвали одну руку з асфальту і таким чином повністю зруйнували конструкцію.

Цікаво, що останній раз лавку відремонтували під час реконструкції Пейзажної алеї 2021 року, а згодом хтось з відвідувачів додав рукам жіночності – пофарбував нігті на руках білою та блакитною фарбою.

Як розповіли ТСН.ua представники “Київ Фешн Парк”, зруйновану лавку тимчасово демонтують.

“Після встановлення 2011 року лавка “Руки” була передана на баланс місту Києву, як і всі арт-об’єкти, які були встановлені на Пейзажній алеї в межах соціально-художнього меценатського проєкту “Київ Фешн Парк”. Ми наразі не можемо сказати, хто вчинив акт вандалізму. Частина туристичної зони, де розташована лавка “Руки” – на балансі Шевченківського КП УЗН, отже представники комунального підприємства вже забрали понівечену лавку до себе. Вони обіцяють її відремонтувати і за тиждень повернути на старе місце“, – пояснили ТСН.ua представники “Київ Фешн Парк”.

Раніше ТСН.ua розповідав, куди зник “Їжачок” та коли повернеться на своє місце в Києві.

Читайте також:

Лізли через паркан і ламали бузок: київський ботанічний сад штурмували “вандали-естети”

Просвердлили дірки та залили якусь рідину: у Києві невідомі пошкодили понад сотню дерев (фото)

У Києві зносять скандальний монумент, який символізував “вічне бажання України возз'єднатися із Росією”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *