Їстимете увесь рік: як зберегти спаржу на зиму — перевірені лайфгаки

Різне

Інколи хочеться зберегти спаржу на довший період часу, щоб приготувати з неї щось смачне не одразу після придбання.

Якщо ви плануєте готувати спаржу, яку щойно купили, ввечері чи наступного дня, її можна зберігати у холодильнику. Попередньо загорніть овоч у плівку для зберігання, щоб в ній збереглася волога. Тут потрібно пам'ятати про деякі важливі правила:

  • щойно повернулися з магазину, візьміть паперовий рушник, намочіть його і вичавіть майже досуха (щоб був вологим, але вода не капала);
  • загорніть спаржу у цей рушник, покладіть додатково у поліетиленовий пакет з застібкою і можете зберігати у холодильнику в відделенні для овочів чи хрусткого нарізання.

Скільки зберігається спаржа в холодильнику? Якщо ви виконали всі правила, то її можна зберігати не більше 24 годин.

Звичайно ж, найкраще зберігати спаржу у банці з водою в вертикальному положені, як живі квіти. Тоді стерба матимуть змогу отримувати вологу і поглинати її до самої верхівки. В такому разі протягом кількох днів спаржа по всій довжині залишатиметься хрусткою.

Перед тим, як помістити спаржу у банку з водою, потрібно зрізати один сантиметр із її нижньої частини. Рослину додатково накрийте поліетиленовим пакетом (не надто щільно) і поставте до холодильника. Таким чином спаржу можна зберігати 3-5 днів. Якщо за цей час вода помутніє, її потрібно замінити на нову.

Чи можна заморожувати спаржу

Якщо ви шукаєте спосіб, як заморозити спаржу на зиму, можна її заморозити. Звичайно, це трішки погіршує зовнішній вигляд, структуру, смак та кориніс властивості овоча, але ви можете це робити.

Перед заморожуванням спаржу потрібно бланшувати чи відварити. Найкраще підходить свіжий весняний овоч. В ідеалі, щоб він був досить товстим. Для бланшування спаржі доведіть воду у каструлі до кипіння, підготуйте миску з крижаною водою та деко, яке попередньо застелили кухонним паперовим рушником.

Спаржу опустіть у киплячу воду на 2-4 хвилини, залежно від її розміру. Витягніть за допомогою шумівки, занурте у миску з крижаною водою і викладіть на деко. Тут овоч повинен підсохнути. Після цього викладіть спаржу на піднос та заморозьте. Найкраще використати таку спаржу протягом одного року.

Приготовану на грилі чи смажену спаржу також можна заморожувати. Для запікання вона викладається на деко, збризкується олією, приправляється за смаком і відправляється до духовки на 10-15 хвилин (180°C – 200°C). Після цього їй потрібно дати остигнути і заморозити на таці.

Як приготувати заморожену спаржу

Перед приготуванням заморожену спаржу не потрібно розморожувати. Просто додавайте її в такому вигляді у страви, що готуються (рагу, запіканка тощо).

Якщо ви хочете посмакувати самою спаржею, її найкраще підсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількості олії. Розігрівається попердньо заморожена спаржа приблизно 1 хвилину.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *