Непалець здійснив рекордну кількість сходжень на Еверест

курйози

У неділю, 12 травня, відомий непальський шерпа (провідник) Камі Ріта здійснив рекордне сходження на Еверест. 54-річний чоловік 29-й раз підкорив найвищу гору світу (8849 метрів).

Про це повідомляє Deutshe Welle з посиланням на компанію-оператора експедицій Seven Summit Treks, з якою співпрацює Камі Ріта.

Він зійшов на Еверест о 07.25 ранку за місцевим часом, супроводжуючи групу альпіністів. Про заплановане підкорення вершини він сам повідомив в Instagram з базового табору Евересту кількома днями раніше.

“Вгадайте, хто повернувся знову, щоб у 29-й раз підкорити вершину світу… Робота для одного, мрія для іншого”, – написав знаменитий шерпа.

Раніше Камі Ріта розповідав в інтерв'ю, що ніколи не збирався встановлювати рекорди, а всі ці роки “просто працював”.

Вперше він підкорив Еверест у 1994 році. Відтоді Камі Ріта здійснював сходження майже  щороку, працюючи спочатку носієм, а потім провідником альпіністів. Він також піднімався на кілька інших восьмитисячників у Гімалаях.

Минулого року Камі Ріта двічі піднімався на Еверест, щоб повернути собі світовий рекорд після того, як інший гід-шерпа, Пасанг Дава, наздогнав його за кількістю сходжень.

Нагадаємо, щороку сотні людей намагаються піднятися на Еверест, але щоб досягти вершини, вони повинні спочатку подолати те, що відомо як “зона смерті”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *