12 травня — яке церковне свято, в жодному разі не плануйте важкі чи серйозні справи

Різне

Сьогодні, 12 травня, в православному календарі день пам’яті святого Єпіфанія Кіпрського. Також відомий як Саламінський. Він народився близько 310 року в місті Елевтерополь (Палестина). Був палестинським святим, монахом, єпископом міста Саламін на Кіпрі (нині передмістя Фамагусти), письменником та богословом-полемістом. Єпіфаній відомий своїми викриваннями єресей та є одним з ранніх Отців Церкви.

Єпіфаній навчався в Александрії Єгипетській, вивчаючи грецьку, юдейську, коптську, арамейську мови та латину. Він став священиком, заснував монастир і боровся з єресіями, які загрожували єдності Христової Церкви.

Єпіфаній написав кілька важливих творів, зокрема “Анкорат” та “Панаріон”, в яких він розкривав православну науку та спростовував єресії.

Прикмети 12 травня

  • Вночі почути спів солов'я, до гарної погоди.
  • Хмари мають синій відтінок — зміниться погода.
  • На болотах з'явилися квіти латаття — холодів більше не буде.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки вірили, що цього дня не можна пліткувати і брехати, інакше на людину чекає серйозне покарання. Також заборонялося планувати якісь важкі справи, тому що вони точно не принесуть бажаного успіху.

Що можна робити сьогодні

В давнину цього дня намагалися скупатися у будь-якій водоймі. Вірили, що тоді всі справи підуть вгору. Також збирали з трави вранці росу. Існувало повір'я, що вона наділена цілющими властивостями.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *