Блінкен неочікувано приїхав до Зеленського: стало відомо, про що говорили (відео)

Події

Під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до України президент Володимир Зеленський обговорив з ним ситуацію на фронті, оборонну співпрацю, включно з системами Patriot для захисту таких міст, як Харків, підготовку до Глобального саміту миру, а також прискорення надання оголошеної військової допомоги США.

Про це Володимир Зеленський повідомив у Facebook, поширивши відео зустрічі.

“Візит держсекретаря США Ентоні Блінкена. Докладно обговорили ситуацію на полі бою, підтримку наших воїнів і подальшу оборонну співпрацю. Зокрема, говорили про системи “Петріот” для України, для захисту наших міст і громад, як-от Харків і Харківщина. Два “Петріоти” для Харківщини могли б суттєво допомогти в захисті життя від російського терору”, – зазначив президент.

Співрозмовники також обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

“Для нас важливо, щоб взяли участь США, президент Байден і щоб роль Америки в підтримці світового порядку, заснованого на правилах, не слабшала”, – наголосив Зеленський.

Також український президент подякував американському народу, Конгресу США, Палаті представників, президенту Байдену та його команді за підтримку нашої боротьби заради свободи й незалежності. “Ми цінуємо рішення щодо продовження підтримки США для України і сьогодні говорили про те, як найоперативніше реалізувати оголошені пакети допомоги, щоб зброя якнайшвидше запрацювала в руках наших воїнів”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен 14 травня прибув до Києва в рамках першого візиту до України високопоставленого чиновника США після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив пакет військової допомоги країні на 61 мільярд доларів, який довго відкладався.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *