Експерт вразив заявою про можливий наступ РФ на Сумщину

Війна

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що значного масштабу гіпотетична російська операція на Сумщині не отримає. 

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Щодо актуальних сценаріїв на Сумщині, то доведеться відштовхуватися від перших слів очільника ГУР Буданова, який окреслив сценарій, що ймовірно ще 3-4 дні росіяни намагатимуться атакувати на Харківщині, щоб розтягнути лінію оборони ЗСУ й далі ворог спробує атакувати на Сумщині. Але можна зробити поправку на те, що, якщо росіяни справді підуть атакувати на Сумщині, то бойові дії матимуть менший масштаб тому, що там росіяни зосередили угруповання десь 10 тис. багнетів”, — зазначив Киричевський.

За словами військового експерта, росіяни зібрали на Харківщині 30 тис. штиків, але їм цього виявилось недостатньо, щоб навіть на 4-й день операції повністю зайти у Вовчанськ.

“Виходячи з повідомлень Генштабу України про те, що окремі групи росіян спробували просочитися на околиці Вовчанська, але їх звідти вибили, то очевидно, що значного масштабу гіпотетична російська операція на Сумщині не отримає. Наразі питання стоїть не в тому, скільки військ росіяни зможуть залучити, а в тому, наскільки зростає лінія активного фронту. Тобто доведеться розподіляти той самий обсяг боєприпасів, техніки й резервів, який був до цього”, — зауважив Киричевський.

Нагадаємо, очільник ГУР Кирило Буданов у коментарі про наступ окупаційних військ РФ на Харківщині, розповів, що ворог від самого початку планував операцію і в Сумській області.

 Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *