Наступ на Харківщині: Буданов назвав справжню мету операції Кремля

Війна

Агресорка Росія поширює інформацію щодо нібито створення росіянами “буферної зони” в Харківській області, щоб посіяти паніку всередині України.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов.

“Перш за все мета – посіяти хаос і паніку всередині держави. Всі ці розмови про “буферні зони” тощо… Так а де вони її роблять? На двох окремих напрямках. А між ними як бути? А як вправо-вліво з буферною зоною? Це несерйозна просто розмова. Це офіційна позиція, яку озвучило російське керівництво, щоб виправдати і хоч якось пояснити росіянам, що вони роблять зараз у Харківській області”, – висловився головний український розвідник. 

За словами керівника ГУР, жодної суцільної “буферної” смуги нема. Ба більше, наголосив він, наразі не видно, “щоб це було реально зробити”.

“От ми нібито “хочемо захистити місто Бєлгород” і “для цього зробимо буферну зону”. За фактом пішли на двох окремих напрямках. Жодної суцільної смуги нема. Та і Бєлгороду це не сильно “допомогло”, – каже Буданов. 

Крім того, росіяни своїми діями на Харківщині прагнуть відволікти всі сили та засоби.

“Невеличкі резерви у нас були все ж таки сформовані. Розтягнути їх по фронту і закинути, як-то кажуть, на оборону самих себе. Але я думаю, що все ж таки ми з цим впораємося”, – заявив Кирило Буданов.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ОПЕРАТИВНО ПО СИТУАЦІЇ НА ХАРКІВЩИНІ І СУМЩИНІ ВІД БУДАНОВА!

Нагадаємо, за словами Буданова, в Харківській області зараз триває активна фаза російської операції. Окупанти заблоковані на рубежах. Ситуація на цій ділянці фронту дуже швидко змінюється.

Також він розповів про ресурси окупантів на Харківщині. Очільник ГУР каже, що наразі на цьому напрямку в армії РФ обмежені ресурси. Втім, окупанти ще не вкинули в бій усі свої сили.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *