РФ може задіяти на Харківщині додаткові сили: про яку загрозу попередив майор запасу ЗСУ

Війна

Росіяни задіяли на Харківщині не дуже велику кількість військовослужбовців, що навіть не перебільшує 10% від тих сил, які можуть продовжувати наступальні дії.

Про це сказав військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі телемарафону 14 травня.

“Вони там задіяли не дуже велику кількість військовослужбовців порівнюючи з тим, що вони там мають. Це навіть не перебільшує 10% від тих сил, які можуть продовжувати наступальні дії. Тому очікувати можна посилення наступальних дій. Є таке припущення, що вони намагаються просунутися не вглиб, а вшир. Таке враження, що вони розширюють ці два плацдарми, які вони зараз займають”, – зазначив Олексій Гетьман.

Він зазначив, що зараз росіяни використовують так званий “африканський корпус”, який створений з найманців з досвідом бойових дій у країнах Африки.

“Є таке враження, що вони хочуть розширити плацдарм для того, щоб долучити ті сили, які там ще у них є. А поки вони атакують, за нашими даними, п'ятьма батальйонно-тактичними групами, це невелика кількість людей. Батальйонно-тактична група залежно від того, як вона сформована… це до 1000 людей орієнтовно. А там, на Харьківському напрямку – 40 тисяч щонайменше і на Сумському напрямку – 30 тисяч”, – сказав експерт.

Він також не виключає, що РФ може перекинути на Харківщину додаткові сили.

“Вони навчилися доволі швидко переміщувати війська вздовж лінії фронту, використовуючи залізницю, це у них традиційне… Цілком можливо, що вони схочуть підтягнути туди додаткові сили або ті резерви, які в них ще є. Ми ж знаємо, що готувалися десь у Сибіру щонайменше 120 тисяч. Плюс вони ще планують 200-300 тисяч мобілізувати”, – заявив він.

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов повідомив, що в Харківській області точиться активна фаза російської операції.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ОПЕРАТИВНО ПО СИТУАЦІЇ НА ХАРКІВЩИНІ І СУМЩИНІ ВІД БУДАНОВА!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *