За що штрафують водіїв на 3400 грн та чи завжди правомірне покарання 

Події

Деякі водії повідомляють, що були оштрафовані працівниками поліції за використання протермінованих водійських посвідчень. Експерти стверджують, що таке покарання є незаконним і може бути оскаржено в суді.

Про це пише “Автотема”.

“Останнім часом з’явилася інформація про те, що деякі працівники поліції нібито застосовують нову шахрайську схему, накладаючи штрафи на водіїв за використання прострочених тимчасових водійських посвідчень”, – йдеться у повідомленні.

Автори статті зазначають, що під час дії воєнного стану, такі дії поліції є неправомірними і суперечать постанові Кабінету міністрів України №184 від 3 березня 2022 року.

Згідно з цим нормативним документом, особи, які мають протерміноване водійське посвідчення, видане вперше, допускаються до керування транспортними засобами під час дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування.

“Деякі поліцейські, використовуючи правову необізнаність водіїв, накладають на них штраф у розмірі 3400 грн. Однак, у разі оскарження цього штрафу в судовому порядку, його скасовують”, – зазначають експерти.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *