Національний мультимедійний тест: як його проводитимуть 2024 року і які вимоги до школярів

Ексклюзив ТСН

Стартувала основна сесія національного мультипредметного тесту. І його учасників просять подбати про те, щоб не мерзнути, коли йтимуть до укриття під час можливих повітряних тривог. Щоправда, це не стосується учнів з Харківщини та Запоріжжя. Вони одразу починатимуть писати тести в сховищах.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Інни Боднар.

Коли та де відбуватиметься НМТ, повідомляють лише його учасникам в особисті кабінети. Це все задля безпеки. І задля цієї ж безпеки учасники НМТ складають тести не гуртом по всій країні, а невеликими групами. Через це основна сесія розтягнута в часі. Триватиме аж до 25 червня.

НМТ – це комп'ютерний онлайн-тест. Цьогорічний складається з 4 предметів – українська, математика, історія України і четвертий – на вибір. На вирішення завдань дають чотири години плюс перерва.

Результат одразу після завершення і негайно видно, склав НМТ чи ні. Цьогорічний поріг – це 15% правильних відповідей з кожного предмету.

“Якщо ти не проходиш поріг хоча б з одного предмета, то ти не можеш вступити до закладу вищої освіти з цим результатом. Використати результат неповних чотирьох предметів НМТ для вступу буде неможливо. Якщо ви не складаєте одного з предметів, це або українська, або математика, або історія України, або предмет за вибором, то використати цей результат для вступу цьогоріч ви не зможете”, – каже директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Не набрати необхідний мінімум балів ще треба постаратися, певен викладач з української мови.

“Якщо добре вчився, то це не складно. НМТ перевіряє знання шкільної програми“, – каже викладач Андрій Козін.

В центрі наголошують, що оперативно реагуватимуть на ситуацію в регіонах. Швидко ухвалюватимуть рішення, де проводити тестування вже небезпечно і куди його перенести.

“Ми щиро дякуємо обласним військовим адміністраціям, які знайшли змогу організувати тимчасові екзаменаційні центри в укриттях, зокрема в Харківській, Запорізькій областях”, – каже Тетяна Вакуленко.

Щоб в укриттях було комфортніше, учасників просять прихопити з собою теплі речі та їжу. Якщо сумарно повітряні тривоги триватимуть понад дві з половиною години, тестування можуть зупинити й перенести. Але остаточно це вирішуватимуть на місцях.

Для участі в основній сесії НМТ цьогоріч зареєструвалося майже 290 тисяч учасників. Біля двадцяти тисяч з них проходитимуть тестування за кордоном. Українські екзаменаційні центри відкриють у 32 країнах.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 15 травня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, 2022 року пів тисячі українців вдалося отримали максимальні 200 балів з усіх трьох предметів на мультитесті.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *