Як схуднути, не відмовляючи собі в тістечках: мінус 70 кілограмів на дієті “80/20”

Різне

Різноманітні дієти, спрямовані на швидке схуднення, є ефективними, але ненадовго. Через деякий час вага повертається до початкової точки. Експерти й дієтологи заявляють, що стабільним шляхом для досягнення бажаної ваги є дотримання послідовних і здорових звичок. Це довела тренерка зі схуднення та блогерка Ембер Клеменс.

Цілеспрямовано худнути Ембер почала ще у травні  2018 року. Для цього вона почала займатися у спортзалі, їсти меншими порціями та ділитися своїми результатами в соціальних мережах. До кінця 2018 року вона схудла на 160 фунтів, тобто на 72 кілограми.

“Я почала ділитися своїми результатами в соціальних мережах”, – зазначила Клеменс, завдяки чому знайшла не лише підтримку, а й нові сили в собі. Попри виклики та сумніви на цьому шляху, Ембер вирішила не зупинятися.

Найважливішим на шляху до схуднення Ембер вважає дотримання правило “80/20”. Така дієта передбачає, що 80% щоденного раціону має становити корисна для здоров'я їжа, а решта 20% – можна їсти те, що хочеться.

Амбер зізнається, що продовжує їсти улюблені “шкідливі” продукти. “Я все ще регулярно їм морозиво. Я все ще регулярно їм піцу”, – каже вона. Блогерка вважає, що надмірне обмеження здебільшого приносить більше шкоди, ніж користі.

Вона переконана, що одне приймання шкідливої їжі не завадить прогресу! Тож інколи споживайте все, чого забажає ваше серце, – рекомендує блогерка. – Найбільше змінює те, що ви робите більшість часу!”

Завдяки дієті “80-20” жінка досягла своїх цілей, одночасно насолоджуючись улюбленою їжею.

Принцип дієти “80/20”

80% раціону має складатися з поживних і корисних продуктів, як-от нежирні білки, корисні жири, цільнозерновий хліб, овочі. Решту 20% раціону можуть становити менш корисні продукти, наприклад, фастфуд, тістечка на десерт тощо. П'яту частину залиште на те, щоб потішити себе. Ці 20% можуть включати буквально все, що ви любите – морозиво, чизбургер, торти, булочки.

Дотримання такого принципу харчування гарантує схуднення, водночас збережете здорові стосунки з їжею.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *