Мінекономіки скасовує скандальний наказ про бронювання працівників “Глово” і низки компаній: деталі

Події

Перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко скасовує наказ про бронювання працівників компаній “Гловоапп Україна”, “Фавбет Тек”, “Віза Україна” та інших.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання і будемо розбиратися в ситуації та аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, щоб пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам часу і потребам бізнесу”, – заявила вона.

Свириденко зазначила, що компанії звернулися з проханням про бронювання до профільного Міністерства цифрової трансформації.

“Міністерство цифрової трансформації визнало їх критично важливими на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати і те, що вони є резидентами Дія.Сіті”, – продовжила міністерка.

Після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних до Генштабу для перевірки. На основі рішення Генштабу списки опрацьовуються Міністерством економіки. В разі відсутності правових підстав для відмови ухвалюється рішення про бронювання працівників.

“Ми розуміємо, що бронювання спеціалістів – законне право бізнесу і можливість для країни в такий важкий час підтримувати нашу економіку податками та зборами. Але це питання також не повинне розколювати суспільство, особливо в такий важкий час. Проведемо оновлення постанови, щоб знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці”, – підсумувала вона.

Нагадаємо, Міністерство економіки забронювало військовозобов'язаних працівників компаній Glovo, Visa, Favbet Tech на період мобілізації.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *