Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування

Війна

За результатами всеросійського опитування більшість росіян досі підтримують загарбницьку війну проти України, яку Кремль розв'язав понад два роки тому.

Про це повідомили аналітики Левада-Центру, які провели опитування у квітні цього року і порівняли його результати з минулорічним експериментом.

На запитання, чи підтримали б респонденти рішення Путіна закінчити війну “цього тижня”, більшість з них (71%) відповіли “так”. Відповіді росіян майже не змінилися від жовтня 2023 року – тоді з закінченням війни погодилися б 70% опитаних.

Але якби завершення війни вимагало повернення окупованих територій, таке рішення підтримало б менше третини (30%) громадян Росії. Порівнюючи з минулим роком кількість росіян, готових відмовитися від захоплених українських територій, зменшилася на 4%.

Прихильників переходу до мирних переговорів більше у групі молоді (18–24 роки) – 61%, тих, хто довіряє соціальним мережам як джерелу інформації – 61%, мешканців сільських населених пунктів – 55% і тих, хто не підтримує Путіна – 77%.

Прихильників продовження війни більше у групі респондентів старшого віку (55 років і старше) – 45%, тих, хто довіряє телебаченню як джерелу інформації – 45%, мешканців Москви – 59% і прихильників Путіна – 43%.

Участь в опитуванні брали 1603 респондентів віком від 18 років, які є репрезентативною вибіркою міського та сільського населення у 137 населених пунктах з 50 суб'єктів РФ.

Нагадаємо, соціологи з'ясували, як польська та українська молодь ставляться одна до одної. За результатами соцопитування жоден молодий українець не назвав поляків ворогами, проте тільки 8% поляків сприймають українців як друзів.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *