“Манчестер Сіті” розібрався з “Вест Гемом” та виграв в “Арсенала” боротьбу за титул АПЛ (відео)

Спорт

“Манчестер Сіті” став чемпіоном Англії сезону-2023/24. У матчі заключного, 38-го туру англійської Прем'єр-ліги (АПЛ) “городяни” на своєму полі обіграли “Вест Гем” з рахунком 3:1.

Для завоювання титулу команді Хосепа Гвардіоли достатньог було в останньому турі перемогти “молотобійців” й тоді можна було взагалі не дивитися на результат паралельного поєдинку між “Арсеналом” та “Евертоном”.

Із цим завданням “городяни” чудово впоралися. У першому таймі дубль оформив Філ Фоден, відзначившись на 2-й та 18-й хвилинах.

Перед перервою Мохаммед Кудус скоротив відставання гостей, але на 59-й хвилині Родрі забив третій м'яч “небесно-блакитних”.

Огляд матчу “Манчестер Сіті” – “Вест Гем”

Таким чином, “Манчестер Сіті” вчетверте поспіль став переможцем АПЛ. Це рекордне досягнення, яке раніше нікому не підкорювалося.

Зазначимо, що втрата очок “городянами” в цьому матчі зробила б чемпіоном “Арсенал” Олександра Зінченка, який в “українському дербі” на власному полі обіграв “Евертон” Віталія Миколенка з рахунком 2:1.

У підсумковій турнірній таблиці АПЛ команда Гвардіоли випередила підопічних Мікеля Артети на два бали. “Вест Гем” завершив сезон АПЛ на дев'ятій позиції.

Читайте також:

УПЛ: розклад і результати матчів 29-го туру чемпіонату України з футболу, турнірна таблиця

Ла Ліга: розклад і результати матчів 37-го туру чемпіонату Іспанії з футболу, турнірна таблиця

Серія А: розклад і результати матчів 37-го туру чемпіонату Італії з футболу, турнірна таблиця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *