На Харківщині ЗСУ частково повернули позиції, захоплені окупантами – подробиці

Війна

Командир батальйону ударних БпЛА “Ахіллес” 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що на Харківщині окупаційні війська Росії не змогли реалізувати свої тактичні наміри під час наступу. А на деяких ділянках воїни ЗСУ вибивають ворога із захоплених ним позицій. 

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

“Супротивнику об'єктивно не вдалося реалізувати поставлені перед собою тактичні наміри. Скажу більше: на деяких відтинках Силам оборони вдається не просто бути в активній обороні, а й вчиняти дії щодо покращення положення по передньому краю. Це значить вибивати противника із займаних ним позицій”, – зазначив Федоренко.

Українські воїни так досягають ще однієї важливої мети – поповнення обмінного фонду.

“У результаті виконання цих операцій ми маємо не тільки повернуті позиції, а й додатково противник, який був взятий у полон і в перспективі буде обміняний на наших хлопців, які перебувають зараз на території Російської Федерації в полоні”, – резюмував Юрій Федоренко.

Нагадаємо, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко наголосив, що окупаційним військам Росії не вдалося досягти масштабної чи успішної операції на півночі Харківської області. 

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *