Кинули біля кордону: у Фінляндії на аукціоні продали велосипеди біженців із Росії

за кордоном

У Фінляндії на аукціоні продали велосипеди шукачів притулку з Росії. Транспортні засоби митники вилучили минулої осені на східному прикордонному переході Ваалімаа.

Про це повідомляє Yle.

На першому з декількох запланованих аукціонів було продано близько 100 велосипедів. 16 травня аукціон розпочався о 10 ранку і перший лот було продано за 70 євро. Остаточні ціни на торгах коливалися між 70 і 100 євро, найвища ціна становила близько 160 євро, а найнижча – 35 євро.

Доходи від аукціону йдуть до державної скарбниці. Митниця Фінляндії організує ще декілька аукціонів покинутих велосипедів пізніше цієї весни і влітку.

У Фінляндії заборонені велосипедні переходи. Двоколісні транспортні засоби, які в'їжджають з-за меж ЄС, повинні бути або розмитнені, або передані державі.

Шукачі притулку, які з'явилися на східному кордоні Фінляндії минулої осені, прибули на велосипедах, оскільки РФ дотримувалася застарілої угоди, згідно з якою перетин кордону можна було здійснювати лише на транспортних засобах, а не пішки. Фінляндія вже заборонила використовувати велосипеди для перетину кордону, і шукачі притулку залишали свої велосипеди після прибуття до пункту перетину кордону.

Нагадаємо, рідкісну монету купили на аукціоні за понад мільйон євро. Який вона має вигляд та в чому її цінність.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *