Україні буде дозволено бити зброєю партнерів: експерт надав прогноз щодо завдавання ударів по території РФ

Війна

До кінця року і навіть швидше рішення щодо зняття заборони деякими країнами на використання їхньої зброї для ударів по стратегічних цілях в Росії буде ухвалено.

Про це сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону 20 травня.

“Швидше, ніж до кінця року, буде знайдена формула, за якою Україні буде дозволено бити зброєю партнерів”, – сказав він.

За словами експерта, тривають розмови про направлення до України військових від країн НАТО.

“Ба більше, ми вже переходимо на інший етап – про відправлення військових країн НАТО до України. Різних, які на це згодні. Зараз йдеться про військових інспекторів країн НАТО. Думаю, що кінця року певні серйозні зрушення нас очікують”, – сказав він.

Мусієнко також додав, що Україна вже завдає ударів по російських стратегічних цілях, наприклад, по Новоросійському морському порту – важливому логістичному центру, що дає РФ можливість здійснювати певні постачання, зокрема й нафтопродуктів, подекуди і в обхід санкцій. Саме повз цей порт ідуть і нафтопродукти з Казахстану та Азербайджану.

“Такі удари по порту роблять Росію не дуже надійним партнером. Можу сказати, що Україна вийшла на новий етап ударів, розширює фактично межі географічно цих об’єктів, і я думаю, що це не останній удар по цьому порту”, – додав Мусієнко.

Спостереження за цим об’єктом, за словами експерта, ведуться давно, і способи ураження його вже відшукували.

“Тобто це не означає, що зараз виникло якесь спонтанне рішення. Іноді для того, щоб завдати удару по тому чи іншому об’єкту, потрібно тижні або й більше для організації операції”, – додав експерт.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зазначив, що Захід боїться ескалації з боку РФ, водночас прагнучи, щоб Україна перемогла. Тож Київ і надалі вестиме переговори з міжнародними партнерами про використання їхньої зброї для ударів по російській військовій техніці на кордоні та далі всередині території Росії.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *