Російська оперативна ціль: в британській розвідці розповіли про ситуацію на східному фронті в Україні

Війна

Інтенсивність російських обстрілів сходу нашої держави залишається високою. Окупанти продовжують зосереджувати свої сили на заході від Авдіївки, здійснюючи атаки на широкому фронті.

Про це повідомили в британській розвідці.

“За останні 72 години російські війська, ймовірно, здобули низку невеликих тактичних перемог, хоча це було зроблено великою ціною. Траса Е50 є основною лінією зв'язку між утримуваним Росією Донецьком та утримуваним Україною містом Покровськ, яке залишається приблизно за 30 кілометрів від поточної лінії фронту, але, ймовірно, є російською оперативною ціллю”, – розповіли в британській розвідці.

Там також додали, що російській атаки на цьому напрямку можуть бути спрямовані на створення помітної загрози та розколу українських військових на Донецькому напрямку. 

“На північ від Бахмута, в районі міста Сіверськ, українські сили повідомили про важкі зіткнення з російськими військами 18 і 19 травня 2024 року, під час яких були атаковані українські позиції в Білогорівці, Верхньокам'янському та Роздолівці. Успіхи російських військ на цій ділянці залишаються вкрай обмеженими”, – наголосили в розвідці.

Нагадаємо, що полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан наголосив, що наступальна операція окупаційних військ Росії триває

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *