“Аталанта” сенсаційно розгромила “Баєр” та виграла Лігу Європи (відео)

Спорт

Італійська “Аталанта” стала переможцем Ліги Європи сезону-2023/24. У фіналі турніру команда з Бергамо розбила німецький “Баєр” з рахунком 3:0.

Вирішальна гра за трофей відбулася в ірландському Дубліні на стадіоні “Авіва”. Героєм поєдинку став нігерійський форвард Адемола Лукман, який оформив хет-трик.

У першому таймі Лукман на 12-й хвилині відкрив рахунок у матчі після прострілу Давіде Дзаппакости, а на 26-й хвилині виконав сольний прохід і забив ударом у дальній кут.

У другій половині зустрічі Адемола утретє вразив ворота суперника. На 75-й хвилині йому асистував Джанлука Скамакка.

Цікаво, що Лукман – перший гравець, якому вдалося зробити хет-трик в одноматчевому фіналі Ліги Європи (раніше – Кубок УЄФА).

Огляд матчу “Аталанта” – “Баєр”

Таким чином, “Аталанта” вперше за 117-річну історію клубу виграла єврокубок. Це лише другий великий трофей для “Богині” – першим був Кубок Італії в сезоні-1962/63. Також це перший трофей у кар'єрі головного тренера “бергамасків” Джан П'єро Гасперіні.

Зазначимо, що своєю перемогою у фіналі “Аталанта” перервала абсолютно рекордну для європейського футболу безпрограшну серію леверкузенців у всіх турнірах, яка складала 51 матч.

“Фармацевти” втратили можливість оформити требл за підсумками цього сезону. Раніше “Баєр” вперше в клубній історії став чемпіоном Бундесліги. Завершать сезон підопічні Хабі Алонсо 25 травня фінальним матчем Кубка Німеччини з представником другого дивізіону “Кайзерслаутерном”.

Читайте також:

УЄФА визначив місця проведення фіналів єврокубків у сезоні-2025/26

Мудрик залишився без тренера: “Челсі” несподівано розпрощався з Почеттіно

Офіційно: легендарний футболіст “Реала” завершить кар'єру після Євро-2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *