Французькі інструктори в Україні?: що відповіли у Парижі на заяву Сирського

за кордоном

Міністерство оборони Франції не підтверджує слова головкома ЗСУ Сирського про направлення французьких військових інструкторів до України.

Про це пишуть французькі видання AFP і BFM з посиланням на французьке Міноборони.

“Міністерство оборони (Франції. – Ред.) не називає точної дати та не підтверджує цю інформацію”, – йдеться в повідомленні BFM.

У відомстві відповіли, що навчання українських військових іноземними інструкторами в Україні “є одним із напрямків, які обговорювалися” після конференції на підтримку України, скликаної президентом Франції Емманюелем Макроном наприкінці лютого.

“Це напрямок ми продовжуємо вивчати спільно з українською стороною, зокрема, щоб зрозуміти їхні конкретні потреби”, – зазначили у французькому Міноборони.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, що підписав документи, які дозволять першим французьким інструкторам відвідати українські навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом. Сирський заявив, що “вітає ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців”.

Раніше президент Еммануель Макрон заявив, що Франція розглядала введення військ, якби росіяни прорвали лінію фронту і Україна попросила про допомогу.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *