Наступ росіян у бік Покровська: камера ТСН зафіксувала моторошний вчинок окупанта під час “м’ясного штурму”

Ексклюзив ТСН

Російські солдати дедалі частіше накладають на себе руки просто під час невдалих штурмів. Бо якщо повернутися назад — їх вбʼють свої ж.

Камера ТСН зафіксувала самогубство росіянина просто в реальному часі. Під Очеретиним наші армійці розбили одразу дві групи штурмовиків. Ті, що вижили, самостійно полегшили результат бою нашим воїнам.

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

Російські окупанти робили спробу наступу біля Очеретиного. Їх розбили українські захисники. 

Аби ще краще бачити скупчення ворога і не пропустити жодного, пілоти 111-ї бригади піднімають в небо ще один дрон. Їхнє завдання — навести артилерію. Бо ці російські солдати точно не для відпочинку до лісу прийшли. А от-от зберуться на штурм наших окопів.

“Це те саме село Очеретине, яке росіяни зайняли, і зараз у залишках будинків, які вони зруйнували, група росіян скупчується. Наші хлопці виявили, як росіяни заходять до будинку, і тактика проста — не виловлювати по одному, а дочекатися, поки вони зайдуть до приміщення, і потім уразити його, аби вбити всіх”, — зауважує Юлія Кирієнко. 

Пілоти підлітають ближче. Зруйноване і спалене Очеретине оповив білий дим — то наслідки влучань нашої артилерії, яка вибиває ворога з його схованок.

Пілоти коптера дочекались, коли останній російський солдат зі штурмової групи зайде до лісосмуги під Очеретиним. Тепер починається найцікавіше: пілоти коригують артилерію.

“Ви будете спостерігати, як вони з тої посадки будуть розбігатися. Он — один біжить, вижив один”, — каже військовий. 

“Вижив — як мінімум, це складно сказати. Тому що він може бути контужений або уражений і за 15 хв просто стече кровʼю. Той єдиний солдат падає десь під кущем назавжди. Тут, перед екранами зі стримами наших пілотів, які працюють на кожному клаптику фронту навколо Очеретиного, добре видно, що таке мʼясні штурми ворога“, — йдеться у сюжеті ТСН.

Наша артилерія щойно знищила 12 окупантів. А з іншого боку лісосмуги в цей самий час лізе ще. Щоб росіяни не дійшли до нашої піхоти, на передньому краї працюють одразу кілька підрозділів Сил оборони: пілоти-розвідники, які показують напрямки руху ворога і дають координати артилерії та протитанкістам, які нищать росіян на їхній техніці. А ще прикривають з неба наші ударні дрони. Один націлився на ворожого солдата, якій засів у норі. Борт бере розгін, аби його знищити. І тут стається неочікуване — окупант сам застрелився. 

Цей російський солдат точно зрозумів, що назад вороття йому немає, і полегшив нашим воїнам завдання самогубством. Але здається, що у кожній ямі, лісосмузі чи напівзруйнованому будинку російських солдатів — просто як бліх.

“У них зараз активні дії почалися. Бачу, що вони заводять нові резерви і нові сили, якими пробують протиснути наші укріпрайони і закріпитись в місцях, де перебувають наші військовослужбовці”, — каже “Орел”, командир роти ударних безпілотних комплексів 111-ї бригади. 

Воїни кажуть, що у росіян попри поповнення все ж таки відчувається нестача людей в підрозділах. Ось армійці фіксують, як люди, вдягнені в чорне, облаштовують ймовірно нову позицію в Очеретиному. Це можуть бути мирні, яких росіяни змушують працювати на лінії фронту. Або перевдягнені окупанти.

Щоби наші пілоти могли бачити ворога ще краще, їм потрібні дрони. За цим номером карти і QR-кодом ви можете задонатити підрозділу пілотів. Бо на цій ділянці фронту під Очеретиним завдяки хорошій розвідці з неба щодня гинуть десятки окупантів. Наші армійці тут стерли не один батальйон російських військ. Але ті вперто продовжують штурми, аби просунутись у напрямку Покровська. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН за 3 червня 2024 року | Новини України

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *