Уже 2 доби по Харкову не прилітають російські С-300: в чому причина

Війна

Вже дві доби росіяни не б’ють по Харкову з С-300. Це пов’язано з тим, що на Заході дозволили бити їхньою зброєю по території РФ.

Про це заявив депутат Харківської облради Олександр Скорик, передає “Київ 24”.

“У нас дві доби по території саме Харкова не прилітають ракети з С-300. Це пов’язано з тим, що наші партнери дозволили бити по території наших сусідів. І ЗСУ просто взяли і знищили їхні деякі установки. У нас тривоги тільки пов’язані з КАБами і вильотами російської авіації”, – каже Скорик.

Зазначимо, що призначення зенітно-ракетних систем С-300 – знищення авіації, а також перехоплення крилатих і балістичних ракет. Проте росіяни підступно б’ють з С-300 по цивільних наземних об’єктах у близькому тилу від лінії зіткнення. Для української ППО перехопити ракету С-300, яку росіяни переробляють на клас “земля-земля”, є дуже складно.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки дозволили Україні бити американською зброєю по РФ, але це не стосується далекобійних ракет ATACMS.

ЗСУ 1 або 2 червня, ймовірно, із застосуванням американських систем HIMARS завдали удару по батареї російської ППО С-300/400 у Бєлгородській області. 

Військовий експерт Мусієнко відповів, чи відведе після цього Росія свої системи ППО від кордону.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *