Ураження С-300 у Бєлгородській області: чи відведе РФ свої системи ППО від кордону

Війна

Сили оборони з РСЗВ Himars уразили на території Бєлгородської області ЗРК С-300 і С-400, що РФ використовує як для атак по Харківщині, так і для роботи проти українських повітряних цілей. І таких ударів ставатиме більше, адже розташування комплексів С-300 і С-400 на Бєлгородщині є однією з пріоритетних цілей для Сил оборони України.

Про це “УНІАН” розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“Ці комплекси використовують для завдавання ударів по Харкову і Харківщині, а також за призначенням – вони виконують завдання з прикриття неба. І так, потрібно відкрити можливість для роботи нашої авіації, наших літаків, які можуть відпрацьовувати ракетами зі Storm Shadow і SCALP-G”, – сказав він. 

За словами експерта, такі атаки по ворожих засобах ППО триватимуть. І не виключено, що після цього будуть удари ракетами Storm Shadow і SCALP-G ще далі вглиб російської території. 

А якщо РФ відведе свої системи ППО якомога далі від кордону, то це покращить ситуацію для української армії та цивільних.

“Адже це і є наше ключове завдання, щоб вони якомога далі відвели свої С-300 і С-400 углиб своєї території. Щоб вони за дальністю не могли дістати ракетами, наприклад, по Харкову, щоб вони не могли контролювати певну зону в районі Харківської області, щоб більш вільно діяла наша авіація. Тому якщо вони відведуть свої системи, нас це також цілком влаштовує”, – пояснив експерт.

Нагадаємо, ЗСУ напередодні, 1 або 2 червня, ймовірно, із застосуванням американських систем HIMARS завдали удару по батареї російської ППО С-300/400 у Бєлгородській області. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *