Щоб підкреслити нейтральний і дещо пісний смак кабачків в цьому рецепті використовується щавель, що дає “кислинку”. Так у вас виходить ідеально збалансована і ситна страва, що підійде для літнього вечора.
Спосіб приготування рагу з кабачків і щавлю:
- Всі продукти добре промийте і просушіть. Кабачки краще брати молоді, але якщо є насіння, то його потрібно видалити. Видаліть насіння і перегородки у перців.
- Щавель нашаткуйте ножем, подрібніть цибулю. Зверху на помідорах зробіть надріх хрест-навхрест, а потім облийте окропом. Так шкірка зніметься набагато швидше. Поріжте помідори на дрібні кубики.
- Поріжте перець на дрібні кубики. А кабачки кружечками товщиною до 4 мм.
- Розігрійте олію у глибокій сковороді, обсмажте цибулю з перцем — 5 хвилин, помішуючи.
- Тепер можна додати помідори, щавель, сіль, перець і цукор. Сковорідку потрібно накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати 25 хвилин.
- За цей час кабачки запаніруйте у борошні, обсмажте на іншій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
- Посоліть і викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав у себе зайву олію. Перекладіть у ємність з овочами.
- Все перемішайте, вичавіть через прес часник, протоміть під кришкою ще 4-5 хвилин.
Смачного!