Один плюнув, інший – побив: що загрожує пенсіонерам, які напали на волонтерку через українську мову

Київ

Двоє чоловіків 70 і 73 років, які напали на волонтерку в Києві, яка поверталася з прощання із загиблою госпітальєркою, постануть перед судом.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Зазначається, що акт щодо двох чоловіків, обвинувачених у вчиненні хуліганства (ч. 2 ст. 296 КК України), передану до суду.

Слідчі встановили, що двоє нетверезих чоловіків намагалися розпочати розмову з дівчиною-волонтеркою, яка поверталася з прощання із загиблою госпітальєркою, однак не бажаючи спілкування, вона відповіла, що не розуміє їх. Відповідь дівчини українською мовою викликала агресію співрозмовників, які почали нецензурно ображати її. Агресивних чоловіків вона почала знімати на мобільний телефон.

“Один з підозрюваних наздогнав дівчину і вихопив у неї телефон, щоб вона не могла його знімати, а згодом плюнув в обличчя. Після цього його супутник завдав декількох ударів ногою по нозі потерпілої та завдав одного удару долонею в ніс. Дівчині вдалося повернути телефон. Після цього зловмисники зникли з місця події. Інцидент стався поблизу входу до підземного переходу по вулиці Новокостянтинівській”, – розповіли у прокуратурі.

Під час слідства підозрювані спершу не визнавали своєї провини. Один з них стверджував, що конфлікту взагалі не пам’ятає через свій поважний вік. Інший підозрюваний говорив, що намагався розборонити сутичку свого приятеля та дівчини. Наразі підозрювані провину визнали.

Нагадаємо, в підземному переході в Оболонському районі столиці до волонтерки почали чіплятися двоє чоловіків. Причиною стала українська мова. Відповідь дівчини українською викликала агресію у пенсіонерів, які хотіли розпочати діалог.

Читайте також провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *