Вчені назвали продукти, від яких швидко старіють: ця їжа провокує появу зморшок на обличчі

Алкоголь, недосипання та стреси – це не головна причина швидкого старіння. Дослідження вчених показали, що продукти харчування є серйозним каталізатором втрати молодості. Тому лікарі закликають замислитися над тим, що ми їмо. Розповідаємо, які продукти харчування провокують передчасне старіння нашого організму.

Які продукти викликають передчасне старіння: дослідження вчених

  • Цукор, тістечка та цукерки. Якщо ви хочете уповільнити процеси старіння, варто виключити зі свого раціону продукти, в яких міститься багато цукру. Продукт призводить до старіння шкіри, появи зморшок, набирання зайвої ваги та уповільнення метаболізму. Цукор також притягує вільні радикали, які вбивають наш організм зсередини.
  • Картопля та злакові. Білий хліб, випічка з білого борошна, рис і картопля нічого нам не дають, окрім зайвих калорій. А під час розщеплення в організмі вони виділяють цукор, який руйнує еластичність шкіри, тому пришвидшує появу зморшок і заломів.
  • Алкоголь зневоднює організм та поглинає вітаміни А, В і С, які є вкрай важливими для роботи всіх систем нашого тіла. Також вітаміни відповідають за життєвий тонус і молодість шкіри. Алкогольні напої розщеплюють мінерали, які підтримують молодість нашого тіла. Тому часте вживання алкоголю призводить до швидкого старіння.
  • Трансжири. Це штучні жири, які містяться у продуктах тривалого зберігання: цукерках, печиві, снеках, майонезі, маргарині, бургерах, напівфабрикатах тощо. Ці штучні сполуки здатні провокувати запальні процеси в нашому організмі, чим викликають передчасне старіння. Вони зневоднюють клітини шкіри, погано впливають на роботу печінки та серцево-судинної системи, чим провокують появу багатьох захворювань.
  • Продукти з обробленого м'яса. Ці харчі небезпечні великим вмістом солі та добавками для тривалого зберігання – консервантами. Ковбаси, бекон і різноманітні копченості здатні розщеплювати вітаміни групи В, які впливають на підтримання нашої молодості. М’ясні напівфабрикати також викликають різноманітні набряки ф запалення шкіри.
  • Молоко містить багато гормонів, які є причиною зайвих кілограмів та висипань на шкірі. Також продукт має у своєму складі козеїн – протеїн молока, який викликає появу шлаків у нашому організмі. Неправильна робота кишківника є причиною передчасного старіння та появи екземи і прищів.

Читайте також:

Експерти розповіли, який сік краще пити для здоров'я серця: особливо жінкам після 50 років

Скільки м'яса повинна містити ковбаса, чи можна дітям їсти “дитячі” сосиски

Лікарі рекомендують їсти огірки щодня: знижують артеріальний тиск, зміцнюють кістки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *