Якого підживлення не любить перець: так можна загубити весь урожай

Різне

Українські господарі дуже полюбляють висаджувати перець, але не всім удається зібрати багатий урожай зі своєї ділянки. І справа тут може бути в підживленні, бо овоч не дуже любить деяке з них, тому може часто хворіти та навіть гинути. Розповідаємо, які добрива не варто вносити у надмірній кількості на ділянку з перцем, щоб не нашкодити рослині.

Якого підживлення не любить перець: відповідь досвідчених городників

  • Азотисті добрива. Не слід зловживати цим підживленням — воно посилює зростання самої рослини, але зав'язь формуватиметься погано. Тому врожаю зі своєї ділянки можна не дочекатися.
  • Добрива із вмістом хлору. Перець дуже боїться хлору — рослина може припинити зростання і розвиток. Це підживлення може спричинити пожовтіння та опадання листя культури.
  • Надлишок кальцію. Якщо часто удобрювати перець підживленнями з вмістом кальцію, це спричинить гниття плодів. Тоді урожаю можна взагалі не дочекатися.
  • Фосфор. Якщо занадто часто удобрювати перець цим мінеральним підживленням, рослина почне хворіти та припинить зростання. Фосфор відкладатиметься у ґрунті, що також негативно вплине на кореневу систему культури.
  • Гній та курячий послід. Свіжі органічні добрива обпалюють коріння рослини, тому перець може загинути. Не варто зловживати органікою посеред літа, краще забезпечити культурі регулярне поливання.

Читайте також:

Як віднадити слимаків від урожаю: простий лайфгак від відомого садівника

Як часто поливати помідори, огірки, капусту, інші овочі у спеку

Що в липні посадити на грядці після цибулі та часнику, щоб до осені отримати врожай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *