Боровся з рибою 20 хвилин: у Чехії чоловік спіймав велетенського сома

курйози

Поїздка на риболовлю до Південної Моравії, неподалік чеського міста Брно, стала для чеського рибалки Якуба Вагнера величезним сюрпризом. Йому вдалося спіймати найбільшу рибу у своєму житті — довжина велетенського сома становила 2,61 метра, а вага перевищила 130 кг.

Про це пише BILD.

“Сом живий! Звичайно, я його не з'їв, а випустив у воду відразу після вимірювання. Тож він усе ще плаває. Ба більше, така величезна риба все одно не їстівна. З роками у сомі накопичується багато шкідливих речовин”, — розповів 43-річний рибалка журналістам.

Якуб повідомив, що рибалив зі свого човна. Коли на його гачок попалася гігантська рибина, йому довелося боротися з нею протягом 20 хвилин перш ніж вдалося витягнути здобич з води.

“Він був здоровим, красивим та дуже сильним. Про те, щоб убити його, не могло бути й мови. Такі великі екземпляри дуже важливі для екосистеми, вони регулюють популяцію дрібніших риб у воді”, – пояснив Вагнер.

Нагадаємо, італійський рибалка шокував зображеннями упійманого “сома-монстра” довжиною майже три метри. Риба, спіймана під час 43-хвилинної боротьби, може побити світовий рекорд.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *