Ці квіти-багаторічники будуть тішити дуже довго — вони квітнуть все літо

Різне

Створюючи композицію на присадибній ділянці зазвичай намагаються підібрати рослини, які розцвітають у різні періоди, щоб ділянки не мали “голий” вигляд.   Але можна вчинити простіше, якщо підібрати довгоквітучі рослини.

Рослин, які б цвіли по пів року,  від квітня до жовтня, немає, але є багато таких, які будуть цвісти мінімум два-три місяці. Але потрібно пам'ятати, що не всі багаторічні рослини потішать вас пишним цвітінням одразу — багатьом з них спочатку потрібно наростити кореневу систему.

Багаторічники, які цвітуть ціле літо

Дзвіночок

Дзвіночок (кампанула)  – чудовий вибір для садіння на клумбах та ділянках.  Квіти можуть бути блакитного, білого, рожевого, блідо-лілового та насичено-фіолетового кольору. Добре поєднується з багатьма іншими культурами. Росте практично на будь-яких ґрунтах, в догляді невибагливі, потрібний помірне поливання. Є тільки один нюанс — щоб дзвіночок цвів пишно, зів'ялі віночки слід вискубувати. Цвіте дзвіночок від червня до вересня.

Крім цих багаторічників, по два-три місяці цвітуть арабис, армерия, астранція, барвінок, василистник, дельфініум, лилейник, деревій, які безперечно прикрасять будь-яку ділянку.

Герань криваво-червона

Квіточки можуть бути не тільки червоними, а й рожевими різних відтінків, бузковими, білими. Таку назву рослина отримала завдяки забарвленню осіннього листя. З настанням холодів воно набуває червоного кольору. А ще у герані дуже симпатичні різьблені листочки. Цвіте герань від середини червня до середини серпня.

Перовськія

Перовськія — це розлогий напівчагарник, заввишки 1,2 метра. Дрібні квіточки, блідо лілового або блакитно-бузкового кольору зібрані у колосоподібні суцвіття. Здалеку перовськія нагадує високорослий кущ лаванди. Рослина невибаглива, любить сонячне світло та бідні ґрунти. Поливати її потрібно тільки у найсильнішу посуху. Цвіте рослина від липня до перших заморозків.

Флокси

Чудова багаторічна рослина, немов створена для клумб. Існує безліч її сортів з квітками білого, рожевого, фіолетового, блакитного і навіть строкатого кольорів. Висота флоксів залежно від сорту може становити від 15 см до півтора метра. Флокси потрібно щедро поливати, навесні та восени потрібна підгодівля. Ще різні сорти зацвітають у різний час, ранні — від травня до середини літа, пізні — від серпня до заморозків.

Шавлія дібровна

Суцвіття шавлії мовби зібрані у невеликі «колоски» фіолетового, малинового, блакитного, білого кольорів. Рослина з дуже приємним ароматом, висотою  залежно від сорту, — 30-90 см. Шавлія цвіте від кінця червня до вересня, морозостійка.

Ехінацея

Багаторічник з квітами, які за формою трохи нагадують ромашку, з опуклою серединою великого розміру – суцвіття можуть досягати 12 см у діаметрі. Кольори — всі відтінки жовтого та червоного, найчастіше  висотою від 60 см до метра. Період цвітіння  –  від липня до вересня.

Астильба

Різноколірний багаторічник, який налічує понад 165 сортів. Суцвіття можуть бути пірамідальними, ромбічними, волотистими та дуже довгими, деякі сорти можуть бути  від 10 см до 2 метрів.

Мальва

Мальва або шток, багаторічна трав'яниста рослина з великими листками та довгим, до 3 метрів, стеблом, по всій довжині якого розпускаються великі квітки. Цвітуть мальви рясно й тривало, деякі сорти — до перших заморозків. Квітки воронкоподібні різноманітного забарвлення — від білого до майже чорного.

Мальви — лідери за невибагливістю, ростуть навіть там, де інші рослини не вижили б.

Крім цих багаторічників, по два-три місяці цвітуть арабис, армерия, астранція, барвінок, василистник, дельфініум, лилейник, деревій, які безперечно прикрасять будь-яку ділянку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *