Як швидко відіпрати білі шкарпетки й повернути їм бездоганний колір: допоможе маленька хитрість

Різне

Розповідаємо, як за допомогою копійчаних підручних засобів відбілити шкарпетки, щоб вони були, як нові.

Як відіпрати білі шкарпетки від сірості та бруду за допомогою підручних засобів

  • Перекис водню. Так як засіб має окислювальні властивості, він зможе впоратися з брудом і повернути шкарпетками ідеальний білий колір. Щоб позбутися сірості та плям, спочатку треба приготувати розчин. Візьміть у рівних частинах воду й перекис, змішайте та помістіть туди шкарпетки, 20 хвилин буде досить, щоб засіб відпрацював. Після замочування шкарпетки треба добре прополоскати, щоб не залишилося перекису.
  • Харчова сода. Такий засіб не лише упорається із забрудненням, він ще й продезінфікує ваші шкарпетки. Для цього треба замочити білі шкарпетки у розчині теплої води та соди, трьох годин буде достатньо. Потім необхідно випрати їх як зазвичай у пральній машині, можна додати до порошку трохи оцту для посилення ефекту. Сода на відмінно справляється навіть із дуже стійкими забрудненнями, тому результат вас приємно здивує.
  • Засіб для миття посуду. Гель для миття посуду має всі очищувальні компоненти, які допомагають упоратися зі стійкими плямами, сірістю та жовтизною білих речей. Тому засіб буде вкрай ефективним і для відбілювання шкарпеток. Наберіть у глибоку ємність гарячої води, додайте трохи гелю для посуду, розмішайте розчин і замочіть у ньому шкарпетки на кілька годин. Опісля виполощіть речі і виперіть як зазвичай, можна також додати оцту.
  • Лимонний сік. Такий натуральний засіб не лише відбілить шкарпетки, а ще залишить по собі приємний свіжий запах. Цей метод допоможе повернути вашим речам первозданний білий колір за рахунок кислот, що містяться в цитрусових. Щоб видалити плями та висвітлити тканину, треба приготувати гарячий розчин. У невелику каструлю налийте води та закип'ятіть, додайте половину склянки лимонного соку та 2 ложки прального порошку. Все ретельно перемішайте й замочіть шкарпетки на 5 годин. Потім виперіть речі у пральній машинці як зазвичай.
  • Білий оцет. Це найпростіший засіб для відбілювання шкарпеток. На літр гарячої води додайте столову ложку оцту, залиште в розчині шкарпетки на пів години, потім просто виперіть у пральній машині. Оцет на відмінно розщеплює плями, відбілює тканину та надає речам свіжого аромату.

Читайте також:

Чим не можна мити пластикові вікна: такі засоби зіпсують їх назавжди

Все життя перемо неправильно: ось що треба зробити, щоб навіть старі речі стали, як нові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *