Від перегрівання через спеку: у ВР підтвердили аварію на Південноукраїнській АЕС — ЗМІ

Події

В ніч проти 16 липня майже 12 годин не працювали реактори Південноукраїнської АЕС. Там вийшли з ладу два трансформатори.

Про це пише NV із посианням на інформацію співрозмовників видання у Раді.

Співрозмовник в енергетичній галузі заявив, що на підстанції АЕС вибухнули ємності з оливою у двох високовольтних трансформаторах від перегрівання внаслідок спеки.

“Так, дійсно трансформатори виходили з ладу. Згоріли. Від цього був подальший ефект, аварійно вимкнувся блок на 1 тисячу МВт. За добу його повернули в мережу. Основна причина — аномальна спека”, — надає цитату одного із співрозмовників редакції NV Бізнес у керівництві “Слуги народу”.

Утім працівники “Енергоатому” протягом дня оперативно усунули наслідки аварії.

Дивіться на ютуб-каналі ТСН: ЦЕ ЛИШЕ РЕПЕТИЦІЯ! На українців чекає ДУЖЕ складна зима! Як підготуватися до відключень світла?

Нагадаємо, як раніше заявляв директор енергетичних програм “Центру Разумкова” Володимир Омельченко, робота усієї української енергосистеми переважно залежить від державного “Енергоатома”, частка якого в загальному виробництві становить близько 50%. Аварії ж на енергооб’єктах не дозволяють покращити ситуацію з відключеннями світла.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *